Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Poppe

Pagina's: 1 ... 9 10 [11]
151
Moppen en slechte grappen over mede. / Re: mede en bijneigingen
« Gepost op: oktober 21, 2010, 01:01:51 pm »
Misschien in de verre toekomst met het woord: "gisteren
of dat incest op insect lijkt....(ga ik nu te ver?)
of een BIJeenkomst
of mede met aardBIJEN!!!
of "dokter ik heb aamBIJEN"

ok ze zijn allemaal slecht...ik weet het:P



152
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede maken
« Gepost op: oktober 21, 2010, 08:25:36 am »
9 liter pan. Bij de Blokker!
Volgens mij was hij in de aanbieding 3 weken geleden voor 23,- ofzo iets.
Ik heb er zelf ook 1 ;)

153
Zelf mede maken / Re: witte wijn als gist
« Gepost op: oktober 21, 2010, 08:23:15 am »
Bedoel je niet gewoon "witte wijn" gist. Dat is gist die ze voor witte wijn gebruiken.
Als je een heel ander brouwproces bedoeld.....dan ben ik wel nieuwsgierig wat het dan is.

154
Zelf mede maken / Re: Honing/water/fruit verhouding
« Gepost op: oktober 21, 2010, 08:21:32 am »
Het gist nog niet. Het staat er net 12 uur.
Maar ik schud niet 5 min achter elkaar....misschien dat eens proberen! Word ik direct wat sterker;)


155
Zelf mede maken / Re: Honing/water/fruit verhouding
« Gepost op: oktober 20, 2010, 05:27:42 pm »
Nu heb ik een nieuwe mede gemaakt met veel fruit.
Inspiratie opgedaan van Draak's bramen mede. Dus verschillende soorten fruit en +- 4,5 kilo honing.
Tevens heb ik er sinasappelsap/appelsap ingedaan (van dat flevo-gebeuren)
Alles gaat nu (na 12 uur) nog goed, maaaarrrrr.....

Ik zie een duidelijk kleurverschil. De mede is bovenaan rood, dus vooral vruchtensap en onder bruin (honing). Zelfs na goed schudden wilt het niet mengen.
Is dit iets om mij zorgen over te maken, of moet ik gewoon door blijven schudden en afwachten?
De sappen heb ik allemaal verwarmd eerst, dus daar kan het niet aan liggen denk.


156
Wie is wie? / Re: Voorstellen maar!
« Gepost op: oktober 18, 2010, 10:43:05 am »
Hallo allemaal,

Mijn naam is Paul, maar mensen vinden het leuk om mij poppe te noemen.
Ik kom van orgine uit Den Helder, maar studeer nu in Amsterdam. Daar heb ik ook mijn kamer en ben vanaf 17 oktober 2010 mijn eerste mede aan het brouwen.
Merk naam moet nog komen maar ik zat heel inspiratieloos aan "poppe mede" te denken;)

Mijn interesse van mede komt uit de intresse voor de oud-germaanse cultuur. Hier ben ik in mijn vrije tijd met regelmaat mee bezig.
De geur van honing/gist op mijn kamer dwingt mij altijd even stil te staan bij de geweldige cultuur en leefgewoonten waarmee mijn voorouders zich wisten te overleven in het wilde en barre klimaat der nederlanden!! (klinkt stoer)

Wil je meer van me weten, dan moet je dat maar vragen!

AHOE!

157
Zelf mede maken / Re: Honing/water/fruit verhouding
« Gepost op: oktober 18, 2010, 10:19:49 am »
Hardstikke bedankt.

Ik ben nu net mijn eerste mede aan het brouwen.
3,5 kg honing op 10 liter. Verder heb ik er sinasappel, kaneel, kruidnagel en rozijnen ingedaan.
dit heb ik van internet waar ze beweren dat 1,8 kg honing voor 10 liter al genoeg is.....lijkt me dan een beetje weinig. Dus ik heb er gewoon 3,5 kg ingedaan!
Het begint nu al lekker te bubbelen, dus ik heb goede hoop. De geur is in ieder geval al heerlijk :)

Met het bijzoeten kan ik er gewoon honing bijgooien? Is dat zo de bedoeling of gaat daar een heel proces aan vooraf?

158
Zelf mede maken / Honing/water/fruit verhouding
« Gepost op: oktober 13, 2010, 05:06:17 pm »
Hallo mede mede-liefhebbers,

Vanaf zondag kan ik eindelijk beginnen met het brouwen van mijn eerste mede.
Gelukkig ben ik via Maarten op dit forum gekomen en heb al veel geleerd over mede brouwen.
Toch zijn mij een paar dingen nog niet duidelijk:

Wat is de verhouding tussen Honing en water voor:
- een zoete mede.
- een licht zoete mede
- een licht droge mede
- een droge mede

Als ik besluit een fruitsoort toe te voegen dan komt er natuurlijk meer suiker in, maar zijn daar richtlijnen voor?
Moet ik dan minder honing toevoegen om nog steeds een droge mede te krijgen, of zou dat niets uitmaken?

Pagina's: 1 ... 9 10 [11]