Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Poppe

Pagina's: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11
106
Historie / Re: zeewater bij de wijn?
« Gepost op: december 01, 2010, 09:23:35 pm »
Lol das dan mooi!
Ik woon praktisch aan de zee. Ik vind dat groen bruine noordzee water zo vloeken qua kleur bij rode wijn.
Drinken is dan ook niet het eerste dat me te binnen schiet.
Maar het is het proberen waard!

107
Historie / Re: zeewater bij de wijn?
« Gepost op: december 01, 2010, 10:30:13 am »
http://groniek.eldoc.ub.rug.nl/FILES/root/22/102_1/Uithetantvat_1/00000015.pdf
Staat alleen iets in het begin over de toevoeging van zeewater. Het zou dronkenschap tegengaan en de ingewanden ontspannen.....lekker ruften dus:P

http://matmaster69.blogspot.com/2009/11/ijzercontaminatie.html
Hier staat dat het ook met het ijzer te maken heeft....

Naja het zal wel 10000 keer beter zijn dan zonder zeewater, heb feit blijft dat ik walg van een slok oceaan.
Dan nog maar liever een baldadige ochtendkater!!!

108
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede maken van dag tot dag
« Gepost op: december 01, 2010, 10:20:19 am »
Ik zou ook boos worden als ik geen mede mocht drinken! Niets raars aan ;)
Dat zijn toch aardig wat liters mede die klaar staan om per ongeluk in mijn mond te vallen! Klinkt allemaal heel lekker!
Maar houtsnippers in mede.....misschien (want dat is toffer) moet je het overgieten in een houten vat!

109
Historie / Re: zeewater bij de wijn?
« Gepost op: november 30, 2010, 03:20:16 pm »
Heeft het niet te maken met het voeden van de gist? Die kicken toch op Natrium zouten?
Misschien is dat toevallig.

110
Historie / Vroeger mede maken
« Gepost op: november 30, 2010, 03:17:06 pm »
Juist omdat ik zeer ben geintereseerd in de germaanse cultuur, vraag ik me al een tijdje af hoe ze dat vroeger maakte.
- Hadden ze toen watersloten? Zo ja van welk materiaal?
- Flessen of Vaten. Hoe beinvloed dat de smaak?
- Hoe de $#@%$ kwamen ze aan de gist? Deden ze dat met spontane gisting?

Vragen mensen vragen!!

111
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede maken van dag tot dag
« Gepost op: november 30, 2010, 09:32:37 am »
Hoeveel flessen heb je dan staan?
Ik pis altijd in mn broek van de spanning dat er niet een klein schimmeltje in valt en mijn hele mede verpest. 2 weken voor het bottellen :-\

112
Filmpjes / Oprah geeft bijen weg!
« Gepost op: november 28, 2010, 05:01:56 pm »
De invloed van de Baldadige Bij is groot.
Onze Amerikaanse vriendin is helemaal "into bees"

Check maar out:
http://www.dumpert.nl/mediabase/1220981/5edd2668/oprah_gives_bees.html

Wat info voor wie denk "WTF", Oprah is zo rijk dat ze in opdracht van Unicef een miljard bijen cadeau heeft gegeven die aids kunnen genezen.
Now we know ;D




113
Nieuws / Re: Herfst op de website!
« Gepost op: november 28, 2010, 04:51:34 pm »
Heel leuk! Sneeuw blust ook!
Vooral die dode vogel doet het em!

114
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede maken van dag tot dag
« Gepost op: november 25, 2010, 12:54:55 pm »
Hij was zo goed als klaar met gisten....soms een paar bubbeltjes, maar meer niet.
Zuur was hij niet...maar hij had gewoon geen smaak....ja sinasappel maar dat moet ook.

Honing mist gewoon en smaakt alleen naar alcohol, sinasappel en gist.
Heb er nu wat honing bijgedaan. Hopelijk gaat het dan beter, want het is al weer begonnen met gisten.

Kusjes :P

115
Muziek / Re: Welke muziek nuttig jij bij je mede?
« Gepost op: november 24, 2010, 03:46:28 pm »
Dan mis ik er hiet toch nog 1tje! Een klassiekert..een goude oude!!
Dames en heren, Bijen, bijenhouder, medegenieters, brouwers en malloten!
RAPALJE - wat zullen we drinken! http://www.youtube.com/watch?v=aWdzI6gqY_c

Lol karlo!! had jou link nog niet aangeklikt. Je was me voor!
Maar blijft een goed lied!

116
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede maken van dag tot dag
« Gepost op: november 24, 2010, 03:30:59 pm »
Ik heb vandaag geproeft aan mijn mede.
2 van de 3 flessen smaken goed. Ze zijn nog zeker niet klaar.
 - De sterke gist smaak gaat hopelijk nog weg.
 - De mede is nog troebel.
 - Behoorlijk wat alcohol zit er in.
 - ik heb nu ook stukjes fruit tussen mn tanden ???

Enfin. Mijn 3e mede is zelfs na het aanzoeten niet te zuipen...ik het er ook maar een halve pot honing erbij gedaan. Misschien moet ik er meer in doen.
Oorspronkelijk heb ik 3 kilo honing in mijn fles gedaan (totaal 10 liter)
Kan het zijn dat ik het gewoon nog moet aanzoeten, of is het gewoon mislukt? Zou heel zonde zijn namelijk.


117
De hooiberg / Re: Bijenkoningin gezocht
« Gepost op: november 23, 2010, 09:41:50 pm »
Daarentegen heb ik vandaag wel weer een nachtmerrie gehad over een aanval van bijen. Niet dat dat iets met dit topic te maken heeft, maar moest het toch even kwijt!

118
Geschiedenis / Re: Geschiedenisles van Big Daddy - Les 2
« Gepost op: november 23, 2010, 09:39:41 pm »
Blijft mooi hea om te weten hoe onze vriendjes uiteindelijk zorgen dat wij onze mede kunnen drinken.
Tevens weet ik dat zonder onze bijtjes de Heinz tomatenketchup nooit zo lekker was geweest.
De vele bijenmigraties hebben daar voor gezorgd. Maar daar hoef ik jullie natuurlijk niets meer over te vertellen.

119
Bijen en Imkers / Re: Imkers gezocht
« Gepost op: november 23, 2010, 09:33:18 pm »
Dus imkers zijn het liefst undercover?
Lijkt me juist zo stoer om dan met paard en wagen naar zo'n imker te gaan en 3 potten honing op te halen.
Dat vervolgens te ruilen voor 3 speren en een lap leer. Zo moet het zijn!!
Ik zit in Amsterdam. Maar zolang ik de honing nog kan vervoeren in de trein, dan wil ik best een middagje imkeren in Utrecht!

120
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede maken van dag tot dag
« Gepost op: november 23, 2010, 09:22:19 pm »
Als ik jou was had ik die noten opengemaakt. Daarna even koken en terug in de fles.
Zonde als je walnotenmede hebt zonder walnoten smaak. Ik vond het zo orgineel!

Pagina's: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11