Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Maarten

Pagina's: [1]
1
Foto's van evenementen / Germaanse Joelfeest (en Midzomerfeest) Wieringermeer
« Gepost op: september 05, 2012, 06:46:20 pm »
Voor de liefhebbers, foto's van het Germaanse Joelfeest Wieringermeer (en onze zomerfeesten) staan hier. Overigens hadden we afgelopen midzomerfeest 10L zelfgebrouwen vanillemede, erg goed!

Voor de aankomende feesten is iedereen hier natuurlijk welkom. Ahoe.

http://www.fotos.germaanse-joelfeest.nl/#home

2
Feesten en festivals / Germaanse Joelfeest Wieringermeer - 17 Dec. 2011
« Gepost op: december 05, 2011, 09:34:23 pm »


Het is weer bijna zover.. De dagen worden kouder en de nachten worden langer. Het Germaanse Joelfeest staat weer voor de deur en dit keer hebben wij iets nieuws te vieren. Voor de vierde editie hebben we namelijk een nieuwe locatie geregeld (midden in het bos) en deze zal ingewijd moeten worden met veel oerkreten, drank en vreugde.

Zoals jullie van ons gewend zijn, zal er rijkelijk bier, mede, vlees en vuur aanwezig zijn en zul...len wij doorgaan met feesten tot de vroege uurtjes. Gezelligheid en broederschap staat centraal en niets is te gek.

Kaarten zijn 20 euro all-in en daar krijg je een hoop voor terug. Er is zwaar bier aan te tap, wijn en ook sappen voor de liefhebber. Blijf de pullen vullen tot dat je erbij neervalt en eet je buik helemaal rond aan het vlees van het spit. Daarnaast hebben wij bij onze nieuwe locatie een verwarmd gebouw waar iedereen kan komen slapen.

Kosten?
20 euro all-in

Dresscode?
Germaans (kijk voor inspiratie op http://www.germaanse-joelfeest.nl/Kleding.htm)

Wanneer?
17 December 2011 - Terrein open vanaf 20:00u. Opening om 21:30u.

Waar?
Noorderdijkweg 23 - Snippenwei, Dijkgatbos - Wieringerwerf
(link google maps: http://g.co/maps/mkvrv)


Komt allen en het zal een avond zijn die je niet meer zal vergeten!

Voor meer informatie kan je terecht op onze website (http://www.germaanse-joelfeest.nl/) of kan je een email sturen naar contact@germaanse-joelfeest.nl.


3
Mede (en andere brouwsels) logboek / Vanille mede
« Gepost op: mei 14, 2011, 06:20:27 pm »
Voor de liefhebber... heb mede gemaakt 10 L en naast wat simpele vruchtensap vanille uitgeschraapt en erbij geschraapt. Staat nu een week, kijken waar dat heen gaat ))J

4
Zelf mede maken / Schimmeltjes en fruitjes
« Gepost op: december 10, 2010, 04:55:40 pm »
Heb nu zelf een dondermede staan die al bekend is bij menig mens denk ik (hehe).. Maar daar zit wat fruit nog in (wortelen en appel)... maar na bezinking gaan voornamelijk de appeltjes drijven en onstaat er een soort draplaag die vrij dik is al zeg ik het zelf... is dat ernst?

Waar ik voornamelijk nog op doel ik dit topic is het schimmelen van fruit in je mede?

(me gist lijtk er ook wat moeite mee te hebben bij deze mede, die gaat wat traag... maar dat is niet zo'n probleem denk ik)

5
Mede (en andere brouwsels) logboek / Dondermede
« Gepost op: december 08, 2010, 05:37:54 pm »
Zojuist een nieuw brouwsel klaargezet, 5 L. Vleugje sinaalsappelsap, citroenen, appels en wortels. Ik heb expres lekker wat honing gebruikt en sterkere gist. Een mede die lekker volle smaak mag krijgen en best beetje sterk mag worden.. die kan ik dan toewijden aan Donar hemzelf  ::)

6
Zelf mede maken / Soorten honing
« Gepost op: september 29, 2010, 05:18:13 pm »
Ben benieuwd wat voor soorten honing jullie graag gebruiken voor de mede...

Tot nu toe werk ik zelf met bloemenhoning..

7
Zelf mede maken / Gistingsproces
« Gepost op: september 24, 2010, 06:23:31 pm »
Wat is jullie tip/mening over het gistiningsproces.

Ik heb verschillende dingen vernomen... Koken of niet koken (wat al enigzins is besproken op het forum). Vervolgens de gist toevoegen (in fases of gewoon in zijn gehee bij de mede op normale temperatuur?).
En dan: laten gisten in een emmer of gewoon gelijk in een fles met waterslot gieten en laten gisten?

8
Zelf mede maken / Gist
« Gepost op: september 24, 2010, 05:59:29 pm »
Net begonnen met mede maken... I need tips en tools about de gist.

Gistsoorten, wat zijn aanraders, hoe te gebruiken, wat zijn de recepten, wat doet het met de mede en de smaak... Ik weet zeker dat er hier een hoop info kan zijn op dit gebied waar ik heel erg nieuwsgierig naar ben daar ik vrijwel geen verstand heb op dit gebied..

Pagina's: [1]