Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Big Daddy Bee

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 18
16
Medesoorten en -smaken / Re: Je Mede een naam geven
« Gepost op: januari 04, 2013, 07:20:34 pm »
Ja ik hou het meestal simpel, mijn meest dodelijke brouwsel heet Big Daddy's Brew, en ook een hele erge die ik ooit samen met Femke gemaakt heb heette Fem Fatale, met zelfs mooie etiketjes, zie hierbij :)

17
Mede-delingen / Re: Belgen begrijpen
« Gepost op: januari 03, 2013, 06:48:28 pm »
Dank Braadvraat en Tinus  8) Inderdaad zeker niet slecht voor een brabander haha  :))

18
Mede-delingen / Re: Fijne feestdagen en een BIJzonder 2013
« Gepost op: januari 01, 2013, 10:01:17 pm »
...mede namens de familie.

Goeie zaak, stuur maar op ;)

19
Proost! / Re: mede mede drinken
« Gepost op: december 30, 2012, 03:44:45 pm »
Mag je wel achter dat hek weg

Haha ja ik was ook al benieuwd :)

20
Wie is wie? / Re: Hobbes
« Gepost op: december 29, 2012, 07:58:53 pm »
Hoi,

Nou bedankt voor je bedankje! Mooi dat je hier wat hebt kunnen vinden waar je wat aan hebt, daar doen we het voor ;)

Welkom verder, ben benieuwd naar je exotische mede experimenten :)

21
Mede-delingen / Fijne feestdagen en een BIJzonder 2013
« Gepost op: december 25, 2012, 12:44:47 pm »
Gegroet allen!

Medemakers  )J bijenhouders  /^\ en levensgenieters allen  ^-^ bedankt voor al jullie mooie, leuke en leerzame bijdragen alhier op ons forum het afgelopen jaar!

Wij wensen jullie allemaal geweldige feestdagen - hoe je die ook doorbrengt ;) - en een mooi 2013!

Namens de redactie,
Santé  ))J

22
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Kersen Mede
« Gepost op: december 24, 2012, 11:33:02 am »
Ow wat jammer :(

Ach, een nieuw jaar nieuwe kansen zou ik zeggen  ))J

23
Vage plannen / Re: Wat krijg je van biermout (pulp )
« Gepost op: december 23, 2012, 07:52:00 pm »
Wat een mooi "recycling" idee. Ik ben benieuwd of er een goede graansmaak aan komt.

24
Zelf mede maken / Re: Wanneer is mede klaar?
« Gepost op: december 19, 2012, 08:45:32 pm »
Ehm, is je fles wel afgesloten?

Als hij al maanden open staat, dan is er ook kans dat er stof in komt, of dat alle alcohol verdampt, of in azijn veranderd door de zuurstof, of dat de mede bederft  :(

Wat was dat voor winkel dan? In principe zijn er wel alternatieven voor een waterslot bedoelden ze dat misschien?

25
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 19, 2012, 04:52:27 pm »
airation

Haha wat een vreselijk woord!

26
Zelf mede maken / Re: Zurige mede
« Gepost op: december 18, 2012, 08:48:02 pm »
door alle suiker proef je niet dat het zo zuur is

Laatst had ik een hele zoete bessen mede, maar na een paar glaasjes verging mijn maag van het zuur :D inderdaad door die enorme hoeveelheid suiker is het zuur goed gemaskerd!

27
Vage plannen / Re: Earl Grey Mede
« Gepost op: december 14, 2012, 09:06:25 pm »
De ene is er helemaal zot van omdat dit betere
anti-oxidante eigenschappen (geen idee wat dat precies is?) zou hebben.

In het kort, anti-oxidanten neutraliseren schadelijke stoffen in je lichaam  +X+  In principe een wenselijk goedje dus.

28
Vage plannen / Re: Earl Grey Mede
« Gepost op: december 13, 2012, 12:45:32 am »
Dank Agravain voor deze in-depth thee verhandeling  ;)

Even plichtmatig wil ik hierbij vermelden dat er op het forum ook her en der informatie is over juist geen thee in je mede doen, en waarom niet. Het idee van thee (moeten) gebruiken steekt af en toe de kop op vanuit recepten elders op internet, of bepaalde boeken die in omloop zijn, maar het kan snel verkeerd uitpakken plus er zijn (betere) alternatieven voor bepaalde zaken waar thee nuttig voor zou zijn.

Neem bijv. deze draad even door als je daar in geïnteresseerd bent:
http://www.debaldadigebij.nl/smf/index.php/topic,316.0.html

29
Proeverijen / Re: Bier proeven
« Gepost op: december 13, 2012, 12:30:46 am »
Een vraag van de proevers, hoe krijgen jullie de gezelligheid in de flessen en wanneer wordt er dat in gedaan.

Ja goeie... afgezien van het juiste moment van een fles opentrekken met de juiste mensen...... meestal is het op een dag, dat ik bijvoorbeeld de keuken inloop, en daar een fles klaar staat om te bottelen, waardoor ik dan extreem blij en tevreden ben  :D  en op een of andere manier gaat dat gevoel dan mee de flessen in, en worden het een soort magische drankjes van genieten en plezier  8)

Maar om ook een 'droog' antwoord te geven, ik denk dat goede ingrediënten die kundig en met persoonlijke aandacht tot een lekker drankje gemaakt zijn, zeker terug te proeven is, daar kan geen supermarktfles tegenop  +X+

30
Workshops en cursussen / Re: Honing bier
« Gepost op: december 13, 2012, 12:22:16 am »
Wat een goed idee, ik liep toevallig deze week alweer te denken aan bier brouwen, maar weet niet hoe dat moet  ::)

Tinus zullen we gewoon een datum prikken ergens begin volgend jaar? Dan zet ik het bij de aankondigingen en ga ik mensen zoeken.

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 18