Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Karlo

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10
61
Proeverijen / Re: Nieuwjaarsproeverij
« Gepost op: december 09, 2010, 09:45:50 pm »
Gaaf idee!!! Ik lees het nu helaas pas. iets met een vakantie in een eng land. Wat mij betreft zeker een Ja, ware het niet dat ik met mijn dochtertje en mijn afstuderende vriendin zit.  (tja, prioriteiten he) Dus ik hou het, als jullie dat goed vinden, even op misschien, en als ik kan laat ik het weten en dan neem ik uiteraard wel iets appetijtelijks mee. Ik zit te denken aan honinglikeur of cocktails ofzo. Is dat goe?

62
Feesten en festivals / Re: festivals dit jaar waar mead and more nog bij aanwezig is:
« Gepost op: december 09, 2010, 09:33:48 pm »
Dan ben ik er ook! samen met vriendin en dochtertje :). Ergens ff gezellig gaan zitten?

63
Zelf mede maken / Re: Bottelen en flessen vullen
« Gepost op: december 09, 2010, 09:30:17 pm »
Gaaf dat het gelukt is! ik ben benieuwd naar het resultaat! En? is het een bezigheid om vaak te herhalen?

64
Haha! gaaf experiment! Ik vraag me af hoe fijn je de pepers gemaakt hebt. Dat bepaald bij eten nogal eens de pittigheid. Als ik het zo zier zou het moeten werken. Heb je de kokosnoten overigens nog? Er staan op internet een heel scala van experimenten van mensen die proberen om in een kokosnoot mede te maken... IK denk niet dat het mogelijk is, maar wel een leuk experimentje

65
Zelf mede maken / Re: Gist
« Gepost op: december 09, 2010, 09:12:47 pm »
Ja, die mannenemancipatie is bij bijen nog niet echt op gang gekomen. Ik stem voor de metrobij!

66
Historie / Re: Vroeger mede maken
« Gepost op: december 09, 2010, 08:29:20 pm »
Daarnaast bakken ze al eeuwen brood, waar ook gist bij wordt gebruikt. Zelfs in de bijbel staan hier referenties naar. Iets met een mozes die een campeertrip uit egypte organiseerde.

67
Geschiedenis / Re: Geschiedenisles van Big Daddy - Les 2
« Gepost op: november 24, 2010, 07:18:21 pm »
Klopt. met ene glas mede erbij is het een stuk beter weg te krijgen :P

68
De hooiberg / Re: Bijenkoningin gezocht
« Gepost op: november 24, 2010, 07:17:24 pm »
oooohhhh een dar! afgeleid*

69
Kroegen / Re: Restaurant Romagna in Nijmegen
« Gepost op: november 24, 2010, 07:13:34 pm »
Klopt. en dat is eigenlijk wordt nog wel eens gezien als het woord voor een franse mede. *verwarrend*

70
Bijen en Imkers / Re: Imkers gezocht
« Gepost op: november 23, 2010, 08:52:57 pm »
Ik ben er een keer langs geweest. Leuke mensen, lekkere honing.

71
Kroegen / Re: Restaurant Romagna in Nijmegen
« Gepost op: november 23, 2010, 08:49:04 pm »
hmmm... gaaf! Er is een klein plaatsje in Italie dat mede heet :D
Excursie???? :P

Tis een gat, maar als we mede meenemen wordt het vast gezellig. Ik heb er op internet een verkoper gevonden.
http://www.wonderumbria.com/catalog/product_info.php?cPath=57_76&products_id=451&language=en

het recept:
http://www.bellaonline.com/articles/art63213.asp
het recept komt raar over.

Verder kun je het bestellen op diverse italiaanse sites, ik spreek alleen geen woord italiaans.
*zet zijn bril recht* De naam voor een italiaanse mede is idromele en komt uit het grieks. het betekend water-honing.

72
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: 1e keer mede maken!
« Gepost op: november 21, 2010, 08:01:03 pm »
kijk een honingwaterverhouding van 50/50. :D dat is het betere werk. Ik ben benieuwd. Ik heb zelf nog nooit met een giststarter gewerkt.... omdat ik lui ben. :P Wat is de reden van je leraar om met een giststarter te werken?

73
Mede-delingen / Re: Waarom deze webstek
« Gepost op: november 21, 2010, 07:50:33 pm »
En dat is Sexy!

74
Historie / Re: Oerwijn
« Gepost op: november 18, 2010, 02:02:06 pm »
Gewoon proberen. Dat is het leukst. Kleine hoeveelheden. Zo heb ik vandaag mijn colaprosecco gebottled. Gewoon cola zonder koolzuur, en gist. Aan het alcoholpercentage zal het niet liggen. 10%. Ik heb nog spullen liggen voor een wijnrecept ala ingewikkelder voor 20 liter. Maar op dit moment heb ik wat gebrek aan ruimte....stom! Voor mensen die mislukte drank over hebben, wist je dat je daar nog goed alcohol uit kan stoken voor chocoladelikeur of wodka oid? mmmmmmm.

75
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede maken van dag tot dag
« Gepost op: november 15, 2010, 09:35:39 pm »
Ik ben benieuwd. klinkt goed in ieder geval. Voor wat al die toevoegingen met kruidnagel enzo? Gewoon vanwege de smaak of ook nog een andere reden?

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10