Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Karlo

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10
31
Honingsoorten en -smaken / Re: Druipende Honingraten
« Gepost op: januari 12, 2011, 10:47:41 am »
Ik wil het best eens proberen.... Zolang dieren niet te slijmerig zijn ben ik er niet moeilijk over.

32
Foto's / Re: Etiketten
« Gepost op: januari 12, 2011, 08:31:09 am »
Raar... want bij mijn weten gaan alle bacterien bij 15% alcohol dood, waardoor de gisting automatisch stopt. Ik vraag me af waar ze hun 16% vandaaan halen.

33
Foto's / Re: De drinkhoorn, een foto?!
« Gepost op: januari 12, 2011, 08:25:41 am »
Ik heb thuis nog een drinkhoorn liggen met een speentje erop voor mijn 7 maanden oude dochtertje.. is dat wat?  :P

Van een wat serieuzere noot: http://www.drachenheim.nl
Zij handelen in hoorns en weten er ook het nodige over te vertellen.

34
Nieuws / Re: De Baldadige Bij en Bijenkorf is nu officieel geopend!!!!!!!
« Gepost op: januari 12, 2011, 08:22:30 am »
Het valt mij nu pas op... de Bijenkorf.... kunnen we hier ook shoppen :P

35
Nog een extra regel: als je zelf gemaakte drank op de markt wil brengen moet het op diverse manieren gekeurd worden. 1 daarvan is een meting of het aan de normen voldoet kwa verhoudingen, bacterien etc. de ander is een consistentiemeting. Dan pakken ze willekeurig een aantal flessen uit je batch en die flessen moeten dan gelijk aan elkaar zijn. Zo niet, dan wordt het niet goed gekeurd. Aangezien er geen enkele mede per brouwing hetzelfde smaakt is dat erg moeilijk. Ik denk wel dat hier ergens een handig bruggetje voor is, aangezien er ook wijn in nederland gemaakt wordt.


36
Zelf mede maken / Re: Waar halen jullie je brouwmaterialen?
« Gepost op: januari 10, 2011, 06:16:46 pm »
Uilenballenmede! :D


voor die mensen die echt alles lekker vinden!

37
Proeverijen / Re: Nieuwjaarsproeverij
« Gepost op: januari 09, 2011, 05:16:20 pm »
Ik kan! ik kan! ik kan!

Vriendin blijft thuis studeren en ik neem de kleine mee. wees maar gerust, ze krijgt rond 20 uur haar laatste eten en dan slaapt ze tot 8.30 smorgens. Dus daar hebben jullie geen last van. Ik neem wel een bedje voor haar mee. yeey!

oh ja... ik kijk nog ff wat ik meeneem... so many options....

38
Zelf mede maken / Waar halen jullie je brouwmaterialen?
« Gepost op: januari 09, 2011, 09:34:00 am »
In mijn zoektocht voor brouwspulletjes is het mij opgevallen dat er niet heel vee websites bekend zijn. Brouwland lijkt de bekendste te zijn.

Nu kwam ik op een leuke site met heel veel andere dingen dan brouwen, maar waar wel heel veel te krijgen is voor het steriel werken en experimenteren. Misschien hebben jullie er ook wat aan?

www.labstuff.nl
Let op! prijzen zijn exclusief BTW

39
De hooiberg / Re: Bijenkoningin gezocht
« Gepost op: januari 07, 2011, 11:43:04 am »
Die was nog wat groen. Dan liever een bijtje met wat meer ervaring :P

41
Honingsoorten en -smaken / Re: Druipende Honingraten
« Gepost op: januari 07, 2011, 11:40:17 am »
Ik weet weinig van bijen... dus ik zie het niet. Maarre ik vind het gave foto's!  Dankje!

42
Geschiedenis / Re: Geschiedenisles van Big Daddy - Les 1
« Gepost op: januari 07, 2011, 11:35:24 am »
Beemail??? wees een mannetje?


Lekker antifeministische propaganda bij die bijen van toen!

43
Bijen in beeld / Re: CCD-resistente bij geteelt
« Gepost op: januari 07, 2011, 11:31:59 am »
Vast niet. Dan zou het een wesp zijn (sorry, ben een BIJdehandje)

44
Workshops en cursussen / Re: cursus mede maken bijkekersgilde, Roden
« Gepost op: januari 07, 2011, 11:23:42 am »
IN groningen... Dat is voor mij te ver weg.

45
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Braggot!
« Gepost op: januari 07, 2011, 11:16:37 am »
Ik zou het eerder als bier behandelen. Het is bij bier normaler om het in de fles te laten nagisten dan bij wijn. En ik hou van mede met bubbels :D
Sowieso heeft mede veel overeenkomsten met bier. Wat je ook zou kunnen doen is om 2 batches te maken. 1 die je behandeld als wijn en 1 die je behandeld als bier.

Voor wat gebruik je trouwens eerst een 10 Liter fles voor 5 liter mede?

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10