Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Draak

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 16
16
Dat klinkt allemaal veelbelovend! Ik ben benieuwd hoe je mede uit gaat pakken.  ))J

17
Mede in de media / Re: Mede from Brasil.
« Gepost op: mei 24, 2011, 06:58:01 pm »
Brazilië aan de mede! Ik ben helemaal voor. Mede in plaats van cachaça.  8)  ))J

18
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Vanille mede
« Gepost op: mei 24, 2011, 10:04:11 am »
Zo'n stokje in de fles zou kunnen werken inderdaad. En het staat nog leuk ook, je ziet meteen wat er in de fles zit. En het ziet er vast een stuk lekkerder uit dan een in je fles mede drijvende vieze dikke vlieg, iets wat ik ook wel eens in (andermans) nog niet ontkurkde fles mede ben tegengekomen.

19
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede maken van dag tot dag
« Gepost op: mei 19, 2011, 06:18:20 pm »
En vandaag ook maar eens de vlierbessenmede overgeheveld, zodat die wat kan gaan klaren. Hij is nu donkerrood en vrij troebel. Hij ruikt zurig, maar de smaak is dat absoluut niet. Die is fris en fruitig met een duidelijk aanwezige honingnoot. Niet te zoet, maar gewoon erg lekker. Hij was ook lekker vol van smaak al.


20
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Vanille mede
« Gepost op: mei 17, 2011, 05:41:06 pm »
Daar heb je wel een punt. Wodka heb ik nog wel genoeg staan trouwens en opdrinken doe ik het toch niet. Heb ik er toch nog een nobel doel voor. :-)

21
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede maken van dag tot dag
« Gepost op: mei 16, 2011, 06:57:45 pm »
Bramenmede geproefd ende goed bevonden.  ))J Lekker fris en fruitig. Houdt het midden tussen een bramenwijn en mede. Hij heeft een mooie rosé-rode kleur. Drinkt lekker weg, eigenlijk een beetje de breezer onder de medes :-).

22
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede maken van dag tot dag
« Gepost op: mei 16, 2011, 04:35:14 pm »
Nog geen nieuwe mede in de maak sinds de duindoornmede, maar ik heb vandaag wel weer een eerste stap gezet naar een nieuwe lading. Ik kwam vandaag thuis met 4,5 kg honing van een imker hier in de buurt op mijn rug. Deze honing is afkomstig van een kast die hij in een groot park in Haarlem had staan en zal voornamelijk bij kastanjes vandaan komen. Hij smaakt in ieder geval erg lekker.

Verder ga ik vanavond mijn bramen-mede maar eens bottelen. Ik hou jullie op de hoogte over de smaak.

23
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Vanille mede
« Gepost op: mei 16, 2011, 04:26:50 pm »
Hm ... dan zou vanille-aroma zoals je dat bij de taarten-bak-afdeling in de supermarkt vind dus ook moeten werken. Ik ga denk ik eens een keertje proberen die achteraf toe te voegen. Maar zelf je vanille-aroma maken met wodka is ook leuk om te doen. Denk dat ik dat ook nog wel eens ga doen.

Bedankt voor de goede raad in ieder geval.

24
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Dondermede
« Gepost op: mei 15, 2011, 04:38:14 pm »
Geen idee eigenlijk, maar als hij schuimt wanneer je schudt lijkt het me wel dat er koolzuur in de vloeistof opgelost zit en er dus nog sprake van gisting is.

25
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Vanille mede
« Gepost op: mei 15, 2011, 04:36:18 pm »
Hoeveel vanille heb jij gebruikt? Zelf heb ik voor een mede twee stokjes leeggeschraapt, maar echt een kenmerkende vanillesmaak kan ik er nog niet aan ontdekken. Maar misschien komt dat omdat er een aantal andere sterk smakende kruiden bij zaten.

26
Wie is wie? / Re: Gegroet u allen
« Gepost op: mei 13, 2011, 11:19:14 am »
Hoi Roy!

Leuk dat je je hebt aangemeld op ons gezellige forum.


27
Muziek / Muziek voor BIJ de mede
« Gepost op: mei 12, 2011, 09:20:57 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=qQbVem6kLG4&feature=related

Blind Melon - No Rain


Allleen al voor het meisje in de clip (en dan vooral de outfit).

28
Bijen en Imkers / Re: Honing oogsten.
« Gepost op: mei 12, 2011, 09:09:44 pm »
Weer wat BIJgeleerd.  :))

29
Bijen en Imkers / Re: Honing oogsten.
« Gepost op: mei 12, 2011, 06:11:13 pm »
De eerste honing van het nieuwe jaar! :) Heeft een laag vochtgehalte behalve voor de smeerbaarheid nog andere gevolgen voor de honing eigenlijk?

30
Zelf mede maken / Re: recepten tips?
« Gepost op: mei 09, 2011, 05:34:35 pm »
Lijkt mij op bentoniet te slaan inderdaad.

Wat betreft de bramenmede staat er zoals De Baldadige bij al zei een hier een recept. Voor kersenmede kun je trouwens prima de bramen door kersen vervangen in het recept in mijn ogen.

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 16