Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - m.kolsters

Pagina's: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 28
91
Wie is wie? / Re: Mede-plichtig
« Gepost op: mei 07, 2015, 11:24:45 am »
Ook van harte welkom in het mede gebeuren, kan je beter drinken dan azijn.
Als er vragen zijn horen we deze graag, antwoord weet je later pas.

92
Recepten / Limoncello.
« Gepost op: maart 25, 2015, 03:54:38 pm »
Even snel limocello maken van daag, heb 30 citroenen van mijn boompje geknipt gewassen en door de gehakt molen gedraaid.
Honing toegevoegd en water en een nacht laten trekken.
Heb er nu 60% alcohol opgegoten en heb nu 10 liter.
Laat maar staan, er komt een dag dat ik ga proeven met vrienden.

93
Recepten / Boomtomaat
« Gepost op: maart 20, 2015, 10:39:00 am »
Boomtomaat, ik heb gisteren de boomtomaat mede af geheveld en in flessen gedaan  6 stuks  ( Is lang niet genoeg )
Op elke liter een boomtomaat deze fijn gesneden en in honing gedaan,
dat een paar weken laten staan en dan warm water toevoegen en gist met voedingen zout.
Deze fles van 5 liter heb ik 7 jaar laten staan en telkens geproefd, te lekker om veel te proeven.
Ook zijn er heel weinig mede proevers die deze hebben mogen proeven om dat de fles te klein en te lekker was.

Wat voor mij geweldig is laat je een ander niet proeven.

94
Recepten / Echte mede.
« Gepost op: maart 16, 2015, 07:22:23 pm »
Echte mede, om echte mede te maken heb je alleen maar raten nodig die gevuld zijn met honing stuifmeel was en propolis.
Deze raten doe je in een ketel met wat water en laat het smelten ongeveer 60 gr.
Laat het geheel afkoelen  24 uur  dan de was met alles er aan in een andere ketel met de stuifmeel proppen ( met zeef er uit scheppen )
Dit koken met 2 keer de aantal liters die je nog over hebt in de eerste ketel.
Na het koken filteren en dan bij elkaar gieten en rustig laten staan 12 uur.
De dag later gist en voeding zout toe voegen en geduld hebben 3 maanden en dan proeven.
Is de smaak goed, dan elke maand proeven en als het niet zoet genoeg is honing bij voegen.
Maak wel genoeg anders ben je zo uit geproefd.

95
Vragen en opmerkingen / Re: Etiketten
« Gepost op: maart 12, 2015, 09:19:02 am »
Het zijn honing en mede en likeur etiketten, wel goed kijken hè.

96
Vragen en opmerkingen / Re: Etiketten
« Gepost op: februari 25, 2015, 03:58:46 pm »
Ik heb een paar etiketten gekopieerd als model, je kan in de streepjes de naam van het product zetten en het % alcohol.

97
Zelf mede maken / Re: Koolzuur in mede
« Gepost op: februari 23, 2015, 05:56:17 pm »
Is de mede gekookt of op 25 graden op gezet, als je mede maakt hou er dan rekening mee dat het een jaar duurt voor deze op de fles kan.
En dan kan er de kurk nog uit komen, als je de mede op 25 graden op zet denk dan maar aan 4/5 jaar voor het op de fles kan.
Maar een jaar met water slot is heel normaal, en pas op met flessen die open knallen.

98
Vragen en opmerkingen / Re: Etiketten
« Gepost op: februari 23, 2015, 05:49:53 pm »
Haal gewoon print vellen bij de boek handel zoek een model uit en stel deze in.
Dan kan je de kleuren zelf bepalen en ook wat er op moet staan.
Ik bestel ze gewoon bij een drukker prijs overleggen en op meerdere plaatse vragen.
Maar bestel er niet te veel, je maakt telkens andere mede.

99
Zelf mede maken / Re: Droge mede
« Gepost op: februari 22, 2015, 11:26:12 am »
In mijn ervaring gaat het gisten door tot de suiker  of honing op is en meet je na 3-4-5 jaar maar weer hoe hoog deze is.

100
Medesoorten en -smaken / Thèj mede.
« Gepost op: februari 20, 2015, 03:41:16 pm »
 Als je Thèj wil hebben of wel een Afrikaanse mede dan moet je hop bellen hebben.
In je omgeving staan wel ergens hop planten en met een beetje geluk mag je er wel een tas plukken.
Doe deze in een fles met water en honing en wat spelt laat dit een half jaar gisten en proef.
Het is een smaak apart ik heb deze mede al 10 jaar en nog heerlijk.

101
Workshops en cursussen / Re: Honing bier
« Gepost op: februari 20, 2015, 03:24:28 pm »
Ook weer wat bier gemaakt  met vader en twee zonen was een mooie dag.
HET BIER IS EEN DONKER BIER DAT ALS HET OP DE FLES ZIT ONGEVEER 10 % ZAL ZIJN.
 Zie hier de foto.

102
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Aardbeien mede
« Gepost op: februari 20, 2015, 03:19:37 pm »
Ik hoop dat de mede makers hier weer vlug van worden ze zijn in slaap gevallen maar niet van de drank.

103
Vage plannen / Re: Wat ga je stoken.
« Gepost op: februari 20, 2015, 03:12:39 pm »
Heb nu 20 liter aardbeien mede die te sterk is aan het stoken ben wel benieuwd hoe de smaak is.

104
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Aardbeien mede
« Gepost op: februari 20, 2015, 03:07:53 pm »
Heb vandaag nog 3 flessen geheveld 60 flessen van een liter.
Ook heb ik een fles van 20 liter aan het afstoken is al 2 jaar ouder en te sterk.
Hier maak ik aardbeien likeur van, de uitslag komt nog wel.     

105
Zelf mede maken / Re: Droge mede
« Gepost op: februari 20, 2015, 03:03:27 pm »
Je kan altijd bijvullen, maar je moet de honing dan wel koken als je het op de fles wil doen om te voorkomen dat deze stuk springen.
Je kan altijd bijvullen in het brouw proces en telkens proeven dan is het nooit te droog denk wel dat het alcohol % omhoog gaan.
Maar dat is wel lekker, heb mede van 21 % die is 8 jaar oud is likeur nu moet je een kleinere borrel nemen.

Pagina's: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 28