Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - erik

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6
61
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: oktober 30, 2016, 09:55:28 am »
Tinus wanneer  gaat de most aan de gang? aan het waterslot te zien gebeurd er nog weinig. Gistermiddag klaar gemaakt. Eerst een week aankijken?

62
Vragen en opmerkingen / afgevuld
« Gepost op: oktober 30, 2016, 09:52:59 am »
Eindelijk was het zo ver 24 flessen heerlijke mede.
etiket even vandaag gemaakt viel niet helemaal mee.

64
Vragen en opmerkingen / Re: Welke fles.
« Gepost op: oktober 29, 2016, 05:23:43 pm »
Bordeaux standaard 750ml
Zork afsluiting zwart bij vito vino

65
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: oktober 29, 2016, 05:09:50 pm »
tinus wat moet de sg zijn van de most11.00 of zo?

66
Vragen en opmerkingen / Re: Medeop smaak brengen
« Gepost op: oktober 29, 2016, 10:54:34 am »
Hallo Bijker,
Heb de geurige kruidenmede die op de baldadige bij site staat gemaakt 1/2 handje lavendel toevoegen staat daar dat heb ik dus gedaan. voor mij ook een verrassing. Ik heb bij de gewone mede 1 vanilla suiker zakje gebruikt op 20 liter. Als je staafjes gebruikt heb je kans dat het ondrinkbaar wordten dat is zonde.

67
Vragen en opmerkingen / Re: Medeop smaak brengen
« Gepost op: oktober 28, 2016, 02:18:00 pm »
Het gaat zeker niet door het gootsteen heen, is best te drinken. maar niet als je de eerste gewone mede heb geproeft.
Had even voorzichtiger moeten wezen met de lavendel die voert iets wat de boven toon.
Heb ook nog 2 batches staan met honing /water en toevoeging banaan zeer helder en smaakt ook goed. wel andere toevoegingen erbij gedaan, citroen zuur, zakje vanilla tanine ,kruitnagels

68
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: oktober 28, 2016, 02:11:37 pm »
Bedankt voor de werk omschrijving. Verheug me er nu al op.
Het moeilijkste is eraf blijven.

69
Bijen en Imkers / Re: Bijen ingewinterd.
« Gepost op: oktober 26, 2016, 05:45:22 pm »
Ook ik heb 23 stuks ingewinterd. Nu weer tijd om een nieuwe batch op te zetten komend weekend.
De eerstse 20 liter moet nu maar eens de fles in gaan.  staat nu 15 maanden.

70
Vragen en opmerkingen / mede van heidehoning
« Gepost op: oktober 26, 2016, 05:34:53 pm »
Hoe smaakt mede van heide honing? Is het aan te bevelen?

71
Vragen en opmerkingen / Medeop smaak brengen
« Gepost op: oktober 26, 2016, 05:24:01 pm »
Beste formleden,

Ik heb nu een mede staan van rozemarijn citroentijm tijm en lavendel. Ik vind er een iets wat bittere smaak aanzitten. Kan je deze smaak afvlakken door honing toe te voegen? of is dit zonde voor de Honing? Zit nu op 13%
vr gr Erik

72
Mede-delingen / Re: verhuis bericht
« Gepost op: oktober 26, 2016, 04:57:25 pm »
Gefeliciteerd en geniet van je nieuwe woning en van de mede natuurlijk.

73
Zelf mede maken / Re: Geduld met mede
« Gepost op: maart 06, 2016, 08:22:42 pm »
IK begon in oktober 2015 met een nieuwe batch s.g 11.10 nu in maart zit ik op 10.00 is voor de 2e keer overgeheveld. Is nog steeds aan het omzetten.  zal wel heel droog worden met heel veel Alcohol.

74
Ja de ene zit al hoger in de alcohol en die andere smaakte ook al ergens naar en niet verkeerd ook Maar we moeten niet te vroeg juichen. April ga ik weer overhevelen voor de 2e keer. Vorige keer was 2 januari 2016

75
Meter stond zowat boven op de vloeistof. Heb het verdunt naar s.g. 1100 en11.20. Voor de rest Wijnsteenzuur en citroenzuur en tanine en wat gistvoeding toegevoegd.
29-11-15 gemaakt met giststarter van druivensap/appel.
2-1-16 eerste keer overgeheveld SG 1021

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6