Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - erik

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6
46
Vragen en opmerkingen / Re: Populair forum.
« Gepost op: november 04, 2016, 02:30:03 pm »
Houd ons maar op de hoogte.

47
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: november 04, 2016, 02:28:15 pm »
Hoera de heide mede staat te pruttelen. en nu wachten.

48
Vragen en opmerkingen / Re: Populair forum.
« Gepost op: november 03, 2016, 07:34:07 pm »
loop het ook een beetje te promoten op het bijenforum. even een hint. Hoop dat het werkt. hoe meer zielen hoe meer vreugd.

49
Vragen en opmerkingen / Re: Hevelen.
« Gepost op: november 02, 2016, 03:39:01 pm »
Heb een hekel aan weggooien. Ik filter het door 2 koffiefilter zakjes in een trechter.
Ook kan je het laten bezinken en zet het in de koelkast neer. drap zakt naar de bodem erboven is helder rietje erin en proeven. Of met een slangetje weer overhevelen.

50
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: november 01, 2016, 07:11:28 pm »
 na een maand vanaf gisting en  4 maand na de eerste overheveling daarna weer 7 maanden wachten.

51
Vragen en opmerkingen / Re: Hoe lang houdbaar
« Gepost op: november 01, 2016, 03:26:30 pm »
ja Bijker klopt gelukkig heb ik nog enkele batches staan van 13%
1 met banaan en wat vanillesuiker en 1 zonder kruiden mede en de gember sinasappel, keus genoeg,

52
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: november 01, 2016, 03:22:54 pm »
Hallo Bijker
Heb helemaal geen gist toegevoegd moet uit zijn eigen gaan. volg het recept van tinus. alles gaat dus toch net even anders. we wachten af.
IK ga wel weer een gewone mede van zomerhoning opzetten.

53
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: oktober 31, 2016, 06:50:41 pm »
Ik heb de batch heidehoning opgezet. Wat is het traject verder? Vanaf gisting 1.5 maand rekenen daarna 1ste keer overhevelen?
Hoeveel keer moet ik dan daarna overheven voordat het klaar is? 2 x per jaar of zo?
Wil niet dat de mede naar dode gistcellen gaat smaken.
Bij gewone mede weet ik het wel maar heidehoning is nieuw voor mij.

54
Vragen en opmerkingen / Hoe lang houdbaar
« Gepost op: oktober 31, 2016, 06:44:31 pm »
Mensen ik heb nu mede van 8% in de fles gedaan. Hoe lang is dit houdbaar?

55
Vragen en opmerkingen / Re: Leuk.
« Gepost op: oktober 30, 2016, 03:58:43 pm »
Nou ik niet hoor kom net kijken.
Jammer dat Tinus zo ver woont anders had ik graag wat willen proeven daar word je ook wijzer van.

56
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: oktober 30, 2016, 03:56:04 pm »
Ik had 7 kilo incl raat staat nu op 17 l water ongeveer. ik had sg aangehouden van 11.02 Moet ik er nog meer honing bij doen denk je? De wilde gisting gaat die langer door dan de gewone mede gist bij brouwmarkt vandaan?
De mede die ik nu gebotteld heb is sg 10.42 vrij zoet en wilde niet meer verder gaan. Mijn vrouw vond dit heel erg lekker.(deze was van zomerhoning)

57
Vragen en opmerkingen / Re: afgevuld
« Gepost op: oktober 30, 2016, 03:49:17 pm »
Proeven mag hoor.

58
Vragen en opmerkingen / Re: Welke fles.
« Gepost op: oktober 30, 2016, 12:59:54 pm »
voor mij ook helaas te ver.
Heb nu 20 liter heidehoning mede opgezet.

59
Vragen en opmerkingen / Re: afgevuld
« Gepost op: oktober 30, 2016, 12:56:46 pm »
2016  in de fles gegaan is voor mij een indicatie. Ik had hem liefst zwaarder gehad maar ja mijn vrouw vind hem zo lekker. daarom zit het nu in de fles.  zit nu bijna 14 maanden  tussen maken en bottelen. s.g. is 10.42
Mijn andere batches zitten op 13% alc.
Nu heb ik wat om met verjaardagen weg te geven. Eerst 2 flessen zijn al weg.

60
Vragen en opmerkingen / Re: flessen
« Gepost op: oktober 30, 2016, 10:06:37 am »
Bij Vitis vino redelijke verzendkosten.

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6