Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - erik

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 6
31
Vragen en opmerkingen / Mede met cocos
« Gepost op: november 13, 2016, 05:06:01 pm »
Wie heeft wel eens mede gemaakt met cocos? 

32
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste Mede Poging.
« Gepost op: november 13, 2016, 03:19:44 pm »
Laat maar zien hoor.

33
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste Mede Poging.
« Gepost op: november 12, 2016, 09:07:58 pm »
8 druppels er uit laten druppelen dan zit er geen lucht bellen meer in, omdraaien kijk naar de top dan zie je hem naar beneden glijden. goed kijken en ja het kommetje is leeg dat klopt.
Bij de link die ik je stuurde daar valt het goed te zien.

34
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste Mede Poging.
« Gepost op: november 12, 2016, 05:28:53 pm »
Hij gaat nog wel door. bij 10.00 zijn alle suikers omgezet. Heb je een goede alcohol meter? koop niet z'n goedkope.

https://www.brouwmarkt.nl/brouwmarkt-producten/meten-testen-labo/suiker-alcohol-meten/vinometer-7-15-klasse-i.html

35
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Nieuwe batch.
« Gepost op: november 12, 2016, 05:16:00 pm »
1090 = 12% Alc en je zal zeker het verschil proeven. echte honing is niet verwarmd boven 40 graden en alle enzymen zitten daar nog in. Je hebt toch zeker wel de honing geproefd toch?
Nu afwachten.

36
Medesoorten en -smaken / Mede met banaan
« Gepost op: november 12, 2016, 02:40:37 pm »
Vandaag weer een batch opgezet met zomerhoning en 1,5 kilo Banaan. IK heb alleen het kookvocht gebruikt en uitgewrongen in een kaasdoek. Misschien had ik beter 48 uur van te voren de bananen met Pecto Enzymen en water in een vat laten zitten en dan het vocht bij de honing mengen. 
Ik heb ook een giststarter gebruikt van druivensap en een beetje honing. Dit werkte goed.
SG 1110
Staat nu 26 liter flink te pruttelen.
Gelukkig heb ik voorraad dus ik kan blijven proeven van mede.

37
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Zegelwasmede
« Gepost op: november 12, 2016, 02:20:54 pm »
je eigen was smelten en zelf kr maken heb wel wat vind ik. Thuis doe ik dat ook. zijn nu op ons werk ook aan het was smelten. vorig jaar had ik 35 liter van het uitgesmolten goed (van mijn werk) gemaakt. Dit is door de gootsteen weg gekieperd. Je moet wel eens wat proberen. was helaas niet te drinken. Daarom heb ik dit jaar maar de heide honing opgezet.

38
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: november 10, 2016, 05:27:45 pm »
Hallo Tinus je schreef overhevelen na een half jaar. Krijg je dan niet de smaak van dode gistcellen in je mede?

39
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Zegelwasmede
« Gepost op: november 07, 2016, 05:23:08 pm »
Hallo Bijker,
Hoe staat het met je zegeltjes was mede?

40
Vragen en opmerkingen / Re: Hevelen.
« Gepost op: november 06, 2016, 12:13:52 pm »
Aangeschoten afgevuld denk ik door al dat proeven. haha (viel mee hoor)
Lijkt me ook wel een keer leuk om andere mede's te proeven.
Dan kan je er echt wat van leren.

41
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede met banaan
« Gepost op: november 06, 2016, 08:31:50 am »
De bananen batch  is opgezet 25-10-2015 met een sg 11.03
De Alcohol percentage is 11-12 %
Ja iets opzoeten je kan beter droog eindigen dan kan je nog altijd op smaak brengen. smaken verschillend.
Dit doe ik ook voor het eerst dus gewoon proberen.
Ook heb ik een fles weer aangelengd met een restje uit een andere batch.  Je moet gewoon wat proberen.
Opwarmen doe ik in een weckpan 10 minuten 40 graden.
Dit doe ik alleen als ik honing toevoeg anders heb je weer kans dat hij spontaan gaat gisten.
Ik gebruik wel mede gist in mijn batches, behalve die ik laatst heb opgezet met heidehoning die gaat spontaan.

42
Mede (en andere brouwsels) logboek / Mede met banaan
« Gepost op: november 05, 2016, 05:08:30 pm »
Zeer heldere mede maar o zo droog. sg10.00 alle 2
1 batch aangelengd met 100 gram heidehoning
2e batch aangelengd met 100 gram zomerhoning.
Daarna  even opgewarmd zodat er geen spontane gisting optreed.
nu weer wachten en later maar weer even proeven.

43
Vragen en opmerkingen / gember citroen sinasappel mede
« Gepost op: november 05, 2016, 05:02:36 pm »
Deze batch wil nog niet echt helder worden. iemand nog suggesties?
Zal ik hem gewoon nog langer in de fles laten zitten?
Ook deze batch zat op sg 10.07 Blijft een oranje mede. Ook zit er een bittertje aan in de  afdronk  volgende keer even voorzichtiger zijn met het raspen van de sinasappel schil.
Heb er 50 gr zomerhoning toegevoegd maakt het nu nog lekkerder.
Moet wel gaan uitkijken want we lopen de hele middag al te proeven.

44
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: november 05, 2016, 04:52:06 pm »
dat is Peter Tinus . De mede die nu de fles is ingegaan staat 15 maanden.

45
Vragen en opmerkingen / Re: Hevelen.
« Gepost op: november 05, 2016, 04:47:19 pm »
Vandaag de kruidenmede geheveld naar de 14 flessen. Vrij aparte smaak sg 10.11 hoop dat de smaak afvlakt gaat nu ruste in een kelder.

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 6