Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - erik

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 6
16
Vragen en opmerkingen / Re: Medeop smaak brengen
« Gepost op: december 16, 2016, 05:15:24 pm »
Is niet vervelend. Begint steeds beter te smaken of zou dat komen door de Alcohol en hoeveelheid van het nuttigen. ;D

17
Medesoorten en -smaken / Re: Thèj mede.
« Gepost op: december 06, 2016, 03:55:45 pm »
Fijnproevers Tinus?

18
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste Mede Poging.
« Gepost op: december 02, 2016, 07:36:57 pm »
Rond 20 graden werkt het best.

19
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste Mede Poging.
« Gepost op: november 29, 2016, 03:18:47 pm »
Mijn bananen mede was uitgewerkt. Heb er honing bijgevoegd dat ik had opgelost met het kokend water uit de cooker. Staat nu weer te pruttelen en zit nu op 13%. Dat werkt dus ook niet. We zien wel waar het schip strand maar we blijven wel proeven.

20
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste Mede Poging.
« Gepost op: november 28, 2016, 03:42:16 pm »
aardig snel dacht ik. Al overgeheveld? S,G, al gemeten? Dan weet je of er nog suikers in zitten.

21
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Melezitosehoningmede
« Gepost op: november 26, 2016, 01:44:24 pm »
Wat was je start sg van de heide honing?

22
Vragen en opmerkingen / Re: Dooie boel hier.
« Gepost op: november 26, 2016, 01:41:22 pm »
ik ga vanavond proosten. moet nu nog rijden en dat gaat niet samen.

23
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Nieuwe batch.
« Gepost op: november 20, 2016, 06:29:35 pm »
Ik houd niet van te droog dus aanlengen met honing om op smaak te brengen. was al klaar met gis.ten al mnd Ik weet wel dat dit ten koste gaat van smaken maar ja voor wie maak ik het nou? Zoveel mensen zoveel smaken. helaas zit ik niet bij jouw in de buurt Tinus  anders kon ik misschien meer medes testen op smaak.

24
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede van stoofperen
« Gepost op: november 20, 2016, 06:24:22 pm »
Halve liter tot een liter. gist een kwart zakje de rest kieper ik in de most.
Wat ik wel leer nu van tinus is leg alles (Fruit) eerst in de honing. Honing neemt heel gauw smaakjes op.

25
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede van stoofperen
« Gepost op: november 20, 2016, 12:27:47 pm »
Ik maak gewoon een giststarter met witte druivensap/appel van de lidl  beetje honing bij doen en wat van je peren most, gist erin 48 uur laten staan en dan bij je most doen. Moet gek gaan als dat niet doorzet. weg gooien kan nog altijd.

26
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Nieuwe batch.
« Gepost op: november 20, 2016, 08:32:10 am »
Ik had kokend water bij een beetje honing gedaan en daarna aan mijn bananen mede toegevoegd. dit is niet voldoende om gisting te stoppen. Er vindt toch weer omzetting plaats. Blij dat het nog niet in de flessen zit.

27
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Nieuwe batch.
« Gepost op: november 18, 2016, 07:03:18 pm »
ja hoor   Mooi dat het goed te keer gaat nu afwachten.

28
Medesoorten en -smaken / Re: Mede met banaan
« Gepost op: november 14, 2016, 02:55:37 pm »
Ik volg gewoon het recept. Volgens mij proef je de banaan niet terug maar maakt de smaak voller en je mede helder.

29
Vragen en opmerkingen / Re: Mede met cocos
« Gepost op: november 14, 2016, 02:52:41 pm »
Ik heb geen hekel aan cocos hoor.

30
Medesoorten en -smaken / Re: Mede met banaan
« Gepost op: november 13, 2016, 06:42:59 pm »
hier een foto

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 6