De Baldadige Bijenkorf

Onze leden maken mede (en bier!) => Vage plannen => Topic gestart door: Pieter-Jan op mei 23, 2014, 12:55:45 pm

Titel: Iemand ervaring met saffraan?
Bericht door: Pieter-Jan op mei 23, 2014, 12:55:45 pm
Om mede een "oosterse tint" mee te geven wilde ik vijgen gebruiken en een paar draadjes saffraan toevoegen.

Heeft iemand hier ervaring mee?
(Qua hoeveelheid, inwerktijd en resultaat.)

Grt.
P-J
Titel: Re: Iemand ervaring met saffraan?
Bericht door: mrperq op mei 26, 2014, 08:32:43 am
Ik niet jammer genoeg.
Zal waarschijnlijk wel wat kleur afgeven ook  ;D
Titel: Re: Iemand ervaring met saffraan?
Bericht door: Medeblander op mei 31, 2014, 05:46:37 am
Hangt af waar het je om gaat: als het je om de kleur gaat, heb je aan 0,2g per 10 liter meer dan genoeg. Als het om de smaak gaat... mjah, saffraan is ook dan erg subtiel van smaak, ik heb er wel eens 5 gram in 10 liter gedaan, en dan heb je wel een lekker subtiel safraan smaakje, maar is de drank een soort kleurstof geworden. Heb het daarna meerdere malen gebruikt om met een paar deciliter een hele batch te kleuren. Wel leuk om mee te experimenteren!