Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Peter van Den Berg

Pagina's: [1]
1
Mede-delingen / Nieuwjaars wens.
« Gepost op: januari 02, 2019, 09:59:42 am »
Hallo mede makers.

Hierbij wil ik iedereen hier een gelukkig en fijn jaar toe wensen.

Groet Peter.

2
Mede-delingen / Mede proeven.
« Gepost op: juni 23, 2018, 11:15:53 am »
Hallo allemaal,ik ben nu mijn Mede aan het proeven wat nu geloof ik 1.5 jaar in de gist fles heeft gezeten.
Ik heb net zo lang gewacht tot het waterslot gelijk stond,en ben nu aan het drinken .
En ik moet zeggen het is best lekker spul geworden.
Het rijtje wat op mijn avatar staat ben ik nu aan het wegwerken,en dat gaat best.

Groet Peter.

3
Vragen en opmerkingen / Avatar
« Gepost op: januari 02, 2017, 01:58:23 pm »
Hallo even een vraag ,hoe verander ik mijn Avatar ?

Groet Peter

4
Vragen en opmerkingen / Dooie boel hier.
« Gepost op: november 24, 2016, 04:41:32 pm »
Dooie boel hier.

5
Mede (en andere brouwsels) logboek / Nieuwe batch.
« Gepost op: november 12, 2016, 04:30:44 pm »
Vandaag ook nog een nieuwe batch gestart.
Alleen met honing water en gist.
Wat citroenzuur  wijnsteenzuur  gist voeding   tannine.
Alleen nu echte honing,want mijn eerste batch was met honing  uit de supermarkt,en zo kan ik het verschil  proeven.
Of niet natuurlijk.
Verder zit in allebij het zelfde.

Groet Peter.

6
Vragen en opmerkingen / Boek over Mede..
« Gepost op: november 10, 2016, 04:38:05 pm »
Ik heb het boekje ook binnen gekregen,van het Bijkersgilde.nl.
Een leuk  boekje,maar niet meer dan dat.

Groet Peter.

7
Vragen en opmerkingen / Populair forum.
« Gepost op: november 03, 2016, 04:55:41 am »
Hallo.
Ik zat vanmorgen ogen even hier te lezen  en zag dat er al 10 gasten dat ook aan het doen  waren,best populair  dit forum,het was half zes.
Ik heb dit al meer gezien  hier.
Die willen  allemaal  lid worden  denk ik,maar dat gaat niet zo makkelijk,of is dit veranderd  ?
Zou mooi zijn als al die gasten er bij komen. 

Toch.


Groet  Peter

8
Vragen en opmerkingen / Hevelen.
« Gepost op: november 02, 2016, 03:25:45 pm »
Hallo.
Even een vraag over het hevelen,het onderste laagje uit de fles word dat weg gegooid .
Daar zit altijd nog wat drank bij natuurlijk,eigenlijk zonde om weg te gooien of smaakt dat naar ouwe sokken ?
Vast wel iemand die hier iets  zinnigs over kan zeggen.

Groet Peter.

9
Vragen en opmerkingen / Leuk.
« Gepost op: oktober 30, 2016, 03:52:16 pm »
Hallo ,ik ben blij dat hier nu wat te beleven  valt.
Ik heb hier een paar weken  meegelezen en toen was er eigenlijk  nooit iets nieuws,maar nu is er weer wat leven in de brouwerij.
Dus ik hoop hier nog veel antwoorden  te krijgen  op mijn vragen,want jullie  weren van de hoed en de rand.

Groet Peter.

10
Vragen en opmerkingen / Welke fles.
« Gepost op: oktober 29, 2016, 04:46:15 pm »
Hallo  even en vraag ,als ik ooit mijn mede in een fles kan doen wat is dan het beste ,een kurk erop of een beugelfles of maakt het niks uit ivm houdbaarheid  ?

Groet Peter.

11
Bijen en Imkers / Bijen ingewinterd.
« Gepost op: oktober 25, 2016, 05:15:38 pm »
Hallo imkers.
Hoe gaat het hier op dit forum,het laatste bericht  is van 2013 geloof ik dus erg stil hier.
Maar ik heb drie volken ingewinterd  en hoop dat ze de winter goed  door komen, hoe is dat bij jullie?

Groet  Peter

12
Vragen en opmerkingen / De tijd.
« Gepost op: oktober 21, 2016, 01:08:01 pm »
Hallo.
Volgens mij loopt de tijd bij mij niet goed,want als ik wat verstuur dan komt er een andere tijd bij te staan als dat het is.

Groet Peter.

13
Mede (en andere brouwsels) logboek / Mijn eerste Mede Poging.
« Gepost op: oktober 20, 2016, 03:18:11 pm »
Hallo,hier een kort verslagje van mijn eerste poging.

ik heb een fles van 5 liter ,en heb hier ingedaan.
1.5 kilo honing
Stukje citroenschil
Tannine     halve theelepel
Citroenzuur    anderhalve theelepel
Wijnsteenzuur   anderhalve theelepel
Gistvoedingzout 1 theelepel
Gist 5 gram

Ongeveer 2liter water uit de quooker,daar de honing in laten smelten,en aflaten koelen.
Toen de rest van de bovenstaande ingredienten er bij en even goed mengen.
Daarna in de fles, en voor drie kwart gevuld en waterslot erop.
Ik wacht een week en dan vul ik de fles verder af.
Hij staat lekker te borrelen,en hoop dat het wat word.
Zaterdag begin ik er nog een.

Groet Peter.


14
Vragen en opmerkingen / Bijvullen gistfles.
« Gepost op: oktober 19, 2016, 07:01:00 pm »
Even een beginners  vraag,als je de gistfles een week  later wil bijvullen  tot het maximum,kan je het water er dan zo bij gooien of moet dit voorzichtig  gebeuren ?

Groet  Peter

15
Wie is wie? / Even voorstellen.
« Gepost op: oktober 19, 2016, 03:39:44 pm »
Mijn naam is Peter,en ik was hier al een tijdje aan het lezen.
En volgens mij ben ik een beetje besmet met het mede maak virus.
Ik heb ook zelf bijen,maar nog niet zo veel honing omdat ik wat heb weggegeven aan vrienden en familie.
En ik vind het zelf ook erg lekker.
Ik had mij aangemeld ,maar dat ging niet vanzelf,maar het is toch goed gekomen dankzij Tinus hier wel bekend denk ik .

Waarvoor dank Tinus.
Ik hoop hier veel te leren op het gebied van mede brouwen,moet wel lukken denk ik.

Groet Peter.

Pagina's: [1]