Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Draak

Pagina's: [1] 2
1
Mede (en andere brouwsels) logboek / Bramenmede
« Gepost op: juli 19, 2012, 08:36:11 pm »
Zo ... ik mag hier eindelijk ook weer posten. :-)

Zag tot mijn schrik dat het aanmaken van mijn laatste fles mede reeds een jaar terug was. Heb het maar eens een vervolg gegeven!

Vandaag 10l bramenmede aangekookt. Had not wat bramen in de vriezer. Tot een papje gekookt en aan de basisingrediënten toegevoegd. Verder nog een paar aardbeien toegevoegd en wachten maar. :-)

2
Muziek / Muziek voor BIJ de mede
« Gepost op: mei 12, 2011, 09:20:57 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=qQbVem6kLG4&feature=related

Blind Melon - No Rain


Allleen al voor het meisje in de clip (en dan vooral de outfit).

3
Mede (en andere brouwsels) logboek / Duindoornmede
« Gepost op: april 18, 2011, 06:31:58 pm »
Enige tijd geleden schreef ik al dat ik duindoornmede wilde gaan maken met de duindoornsiroop die ik op de boerderijwinkel hier vlakbij tegen het lijf liep. De mede staat nu. Eerlijk gezegd had de duindoornsiroop een nogal aparte geur (iets tussen zweetvoeten en kots in), maar wat betreft smaak was hij best okay. Het volledige recept (voor 5 liter):

- 2250 gram Fruitbloesemhoning van een biologische imker uit Alkmaar.
- 400 ml duindoornsiroop
- 1 liter appel-peren-sap (van Flevosap)
- 2 limoenen die ik toevallig nog had liggen.
- ca. 2,5 liter water (of misschien 3 liter ... in ieder geval totdat de fles redelijk vol zat).
- 7 gram wittewijngist

Ben benieuwd naar het resultaat. Zo staat hij (de fles op de voorgrond) nu alweer een week vrolijk te bloepen:


5
Vage plannen / Duinmede
« Gepost op: maart 05, 2011, 12:35:17 pm »
Vandaag kon ik het niet laten om een paar potjes fruitbloesemhoning van een imker hier uit de buurt mee te nemen en een flesje duindoornsiroop. Van de week een kleinere gistingsfles zien te vinden en dan ga ik duindoornmede fabriceren. Ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Als het een geslaagde experiment gaat zijn zal ik het recept daarna wel ooit ergens hier op de webstek delen.
Ik denk dat als het inderdaad lekker is, ik aan het eind van de zomer hier in het duin maar eens duindoornbessen ga plukken en daar zelf sap of siroop uit ga maken.

6
Mede (en andere brouwsels) logboek / Bramenmede
« Gepost op: februari 02, 2011, 07:46:12 pm »
Alhoewel ... kun je iets dat zo rood van kleur is en waarin fruit ook wel heel erg een hoofdbestanddeel is nog wel mede noemen? Ik wel.  8)

Drie smaakjes op een rij, daarvan worden draakjes blij:Bramenmede voor het overhevelen:Prut weg, klaren maar!


7
Mede (en andere brouwsels) logboek / Mede maken van dag tot dag
« Gepost op: november 15, 2010, 09:32:45 pm »
Van het weekend maar eens 10 liter mede gebotteld, of iets minder eigenlijk, daar je uit een 10 l gistingsfles nooit 10 l mede haalt. Hij was wel weer lekker, goed sterk spul met een mooie ronde honingsmaak, zonder zo zoet te zijn dat het glazuur spontaan van je tanden springt. Meteen maar weer een nieuwe fles opgestart, deze keer met wat vanille, kaneelstokjes, kruidnagelen en sinaasappel er doorheen. Na een halve dag was hij al lekker aan het bloepen en bubbelen. Ben benieuwd hoe die gaat smaken. En mijn bramenmede is ook nog lekker aan het bloepen.

8
Bijen en Imkers / adopteer een bijenvolk
« Gepost op: september 28, 2010, 09:56:38 am »
Na de bijen uit het vorige topic kun je nu ook hele volken adopteren:

http://www.adopteereenbijenvolk.net/


10
Historie / Mede in runen
« Gepost op: augustus 31, 2010, 10:27:51 pm »
In 1981 werd in het engelse graafschap Suffolk een gouden bracteaat (een soort muntvormig amulet) gevonden. De in runen geschreven tekst op dit amulet luidt: gægogæ mægæ medu. De runoloog Alfred Bammesberger duidt dit als gaganga maga medu, wat vertaalt 'de honingdrank mede is een sterke metgezel' zou luiden. Hoewel er velen zijn die de tekst ander duiden heeft hij het natuurlijk bij het recht eind.

11
Bijen en Imkers / Adopteer een bij
« Gepost op: augustus 25, 2010, 09:58:44 pm »
Soort van dan. In ieder geval kun je op onderstaande site Spaanse imkers steunen die getroffen zijn door de bijen-verdwijn-ziekte CCD. De site: http://www.adopteereenbij.nl


12
Bijen in beeld / CCD-resistente bij geteelt
« Gepost op: augustus 25, 2010, 09:22:42 pm »
Een britse bijenhouder is er in geslaagd een 'superbij' te telen, die resistent is voor de mijt die verantwoordelijk wordt gehouden voor het verdwijnen van hele bijenvolken. Lees hier meer. (Engels)

13
Zelf mede maken / Honing aan de kook?
« Gepost op: augustus 25, 2010, 10:37:38 am »
Van het begin af aan werk ik met een recept voor mijn medes waarbij de honing die aan de most toegevoegd wordt niet verder verwarmt wordt dan ongeveer 40 graden. De reden die ik mij hiervoor heb laten aanpraten is, dat bij hogere temperaturen de honing haar structuur verliest. Nu kom ik ook dikwijls recepten tegen waarbij de honing of most juist wel aan de kook moet worden gebracht. Maakt dat dan toch niet uit? En wat zijn jullie ervaringen hiermee?

14
Lofzang / Mede-wijsheden
« Gepost op: augustus 24, 2010, 11:56:53 pm »
Bier geeft plezier,
Wijn geeft venijn,
Jenever gezever,
Mede geeft vrede.

15
Medesoorten en -smaken / Mede met bramen
« Gepost op: augustus 24, 2010, 11:41:38 pm »
Vorig jaar heb ik een overheerlijke mede met bramen gemaakt, dus behalve honing en water zaten er gepureerde bramen in de most. Echt het proberen waard. Ik ga hem tenminste weer maken wanneer mijn tuin voldoende bramen heeft opgeleverd. Het recept volgt snel elders op de webstek.

Pagina's: [1] 2