Hallo iedereen,
Na een mislukte eerste batch mede, nu een week bezig met een nieuwe batch. Nu alleen honing, water, limoen, sinaasappel en gist gebruikt en alle chemische stofjes die ik moest toevoegen volgens het receptenboekje dat ik bij mijn starterskit wijn maken kreeg achterwege gelaten.
Werkwijze:
Huisdieren uit de keuken gejaagd
Alles goed schoonmaken met active zuurstof
500 gram bloemenhoning en 1L lauw water in een fles en de honing goed oplossen
gist erbij (biofirm killer gist)
dagje wachten
3 kg honing in 9 liter lauw water oplossen
in de vergistingsfles
giststarter toevoegen
mixen
na een dag nog 2 sinaasappels en 1 limoen in partjes toegevoegd (omdat ik hier ergens las dat zuur de smaak verbeterd)
Het bubbelt prima en proeft ook al lekker. Hoewel ik wel denk dat er nog iets meer honing bij kan. Morgen ga ik nog 2 kg honing halen en die toevoegen. Zoet vind ik het het lekkerst. Als iemand nog tips heeft of denkt dat er iets beter kan dan hoor ik het graag, ik ben pas net begonnen en doe maar wat
Zal ook nog wat kleinere 5 L flesjes aanschaffen, want ik wil graag wat experimenteren met smaken, en er staan hier genoeg leuke recepten om uit te proberen.
Groetjes Afke