16
Wie is wie? / Re: Groeten uit Den Haag
« Gepost op: juni 15, 2012, 06:09:50 am »
Hallo, Mederist!
Nieuw! Klik op "Member Map" en zet jezelf op de kaart! Of klik meteen hier! ...beetje naar beneden scrollen.
Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.
Ik heb een maand geleden 2 batches mede opgestart. Het enige verschil tussen de 2 is dat de ene gekookte honing heeft en de ander niet. De batch met de gekookte honng is nu al bijna helder, de ongekookte is nog redelijk troebel. Is dit sneller helder worden HET grote verschil tussen je honing koken en oplossen in 40C of is dit gewoon toeval?Wij hebben dit ook eens gedaan. Het lijkt er op dat je bij het koken wel wat stofjes kapot maakt, want die batch smaakte nergens naar.
Zijn er al meer mensen die dit experimentje hebben uitgevoerd?
Deze video bevat inhoud van UMG en is niet beschikbaar in je land.
De wereldwijde sterfte onder bijen wordt veroorzaakt door een tekort aan ijzer. Dat stelt het Nederlandse onderzoeksbureau Science in Water woensdag. Onderzoekers van het bureau komen tot deze conclusie nadat ze ijzer aan de voeding van de insecten toevoegden. Daardoor werd de sterfte in de winter met zestig procent teruggedrongen.http://frontpage.fok.nl/nieuws/538333/1/1/100/bijen-sterven-door-ijzertekort.html
De bijensterfte is volgens het onderzoeksbureau redelijk eenvoudig te voorkomen door simpelweg ijzer aan de voeding van de insecten toe te voegen. Nu worden nog mierenzuur en oxaalzuur gebruikt om Varroa-mijten, parasieten die bijen verzwakken, te bestrijden. Science in Water vermoedt dat gezondere bijen beter bestand zijn tegen de parasieten.
De bijensterfte is al jaren een probleem, maar nam in 2008 sterk toe. Zo'n dertig procent van de bijenvolken legt in de winter het loodje. Op de vraag hoe het grootschalige ijzergebrek ontstaat, heeft het onderzoeksbureau nog geen antwoord.