Mede > Historie

Oerwijn

(1/2) > >>

Poppe:
Vraag me af of je gewoon wijn kan maken zoals je mede maakt.
Druivensap in een fles, gist er bij...waterslot er op en klaar!

Of beledig ik hier heel veel wijnmakers mee?

De Baldadige Bij:
nou eh ik ben er nu mee bezig
naja wel druiven geplet en eerst in een emmer met een theedoek erop, elke dag roeren, daarna zeven en nog even goed nastampen en dan in bolle fles met waterslot

Weet alleen niet hoe t er nu mee is. Hij viel laatst om door toedoen van de katten, maar wat eruit klotste rook aangenaam dus het is nog niet bedorven.... denk ik.

en het was ook de manier waarop mijn buurman zei dat het moest, en die is Italiaan, (Italianen stonden tot voor kort bekend om zich met hun wijnen te richten op de goedkopere schappen van de supermarkt te vullen) Maar hij voorspelde ook dat we azijn zouden creeeren, maar het is toch een heerlijk wijntje geworden.

Karlo:
Gewoon proberen. Dat is het leukst. Kleine hoeveelheden. Zo heb ik vandaag mijn colaprosecco gebottled. Gewoon cola zonder koolzuur, en gist. Aan het alcoholpercentage zal het niet liggen. 10%. Ik heb nog spullen liggen voor een wijnrecept ala ingewikkelder voor 20 liter. Maar op dit moment heb ik wat gebrek aan ruimte....stom! Voor mensen die mislukte drank over hebben, wist je dat je daar nog goed alcohol uit kan stoken voor chocoladelikeur of wodka oid? mmmmmmm.

De Baldadige Bij:
Stoken... daar waag ik me niet aan, ben nog niet levensmoe. Bovendien laat ik liever niets mislukken :)

Poppe:
Nou bedankt! Gaat nog wel even duren voordat ik aan de wijn ga! Heb zelf nog 3 flessen mede staan die nog lang niet klaar zijn.
Miss dat ik er 1 of 2 bij koop van 5 liter. Kan ik wat meer experimenteren.
Duurt dat ook korter om te brouwen dan 10 of 20 liter? Verhoudingen blijven in princiepe het zelfde.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie