Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken

witte wijn als gist

(1/2) > >>

Karlo:
Ik ben er laatst achter gekomen dat de mede van lindisfarne niet gist op gewoon gist, maar gist op witte wijn. Dit verklaard de fruitigheid van deze mede. Nu heb ik nog niet veel gehoord van deze manier van gisten, maar hij staat me wel aan. Heeft iemand een idee hoe deze manier werkt?

Poppe:
Bedoel je niet gewoon "witte wijn" gist. Dat is gist die ze voor witte wijn gebruiken.
Als je een heel ander brouwproces bedoeld.....dan ben ik wel nieuwsgierig wat het dan is.

Karlo:
Ik bedoel echt witte wijn als gist.

Draak:
Klinkt wel interessant inderdaad. En nodigt uiy tot experimenteren. Bijvvorbeeld ookk met rode wijn en rosé.

Maarten:
Werkt dat wel zeker? En heb je dan niet veel witte wijn nodig? En nog beter... is het dan wel een gistingsproces? Of is het dan gewoon alcohol toevoegen van een bestaande drank aan je mede likeur... (net als wodka, etc. waar we het ook over hadden gehad)

Ik heb dit verhaal ook wel eens gehoord... ben heel benieuwd naar verklaringen en experimenten!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie