Onze leden maken mede (en bier!) > Vage plannen

Tej, Ethiopische honingwijn.

(1/4) > >>

De Baldadige Bij:
Ze hebben er zelfs speciale tej houses, keertje een excursie naar Ethiopie doen dan maar?
Ethiopie schijnt trouwens een van de grootste exporteurs van honing en honingproducten in de wereld te zijn.

oh ik heb er ook een recept van gevonden

http://en.wikipedia.org/wiki/Tej

Tej - 'Tej' is pronounced as in T'édge, and is the generic name for Ethiopian traditional Honey Wine or Mead. Tej = Ethiopian Honey Wine.

Tej is one of the special elixirs only available in Ethiopia. Be careful though - this sweet wine packs a punch. Tej is served in tej bet (Téj House, similar to Coffee House), or special bars set up strictly to sell tej either by the glass(glass is called Berele Be-re-lé) or by the bottle to take home. Several restaurants serving traditional Ethiopian fare also offer tej on the menus. The distilling ritual, with glass beakers reminiscent of high school chemistry lessons, is fun to watch.

Ethiopians purchase gallons of honey at a time to produce the mead and the taste can be as individual as the imagination of the person making it. The same recipe can vary from mother to daughter, for the mead is made from instinct as much as from a recipe. The extract of a native Ethiopian tree, the Gesho (similar to Hazel) imparts a bitter quality to the T'ej making it the ideal drink to complement the spicy food of the Ethiopians. The honey- sweet, bitter, dry tone of T'ej is enhanced by the food.

Draak:

--- Citaat van: De Baldadige Bij op augustus 26, 2010, 11:01:16 pm ---Ze hebben er zelfs speciale tej houses, keertje een excursie naar Ethiopie doen dan maar?

--- Einde van citaat ---

Ik ben helemaal voor. Alvast maar op zoek naar sponsoren dan? 8)

De Baldadige Bij:
hahaha als je sponsors kan vinden, waarom niet?

m.kolsters:
Dag Mede makers ik ben nieuw, maar Tej heb ik al gemaakt, en dat gaat zeer snel je plukt hop in de tuin en je doet deze in gekoote  honing met water ( 1 honing en 2-3 water) gist bij voegen en 3 maande geduld.
Dan kan je proeven.

De Baldadige Bij:
hoi m. kolsters, welkom!

En was de Tej ook lekker genoeg om ons aan te raden het te gaan maken? Misschien van de zomer, ik heb ook hop in de tuin staan.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie