Honing > Honingsoorten en -smaken

Druipende Honingraten

<< < (2/3) > >>

Bijker:
Nee dit is echt niet normaal!
Als je honing van de imker wil promoten is dit wel de slechtste reclame die we ons als imkers zouden wensen.
Dat is ook een van de taken van het Bijkersgilde waar ik dus inzit om niet alleen honing te keuren, maar ook gebruik en verbruik te promoten maar ook het verwerken ervan, de hygiene bij het oogsten en slingeren en potten e.d.
We hebben daar ook een speciale presentatie van gemaakt die daar over gaat.

Ook de ruimte die de foto toont is geen plek om honing te slingeren.
je zou bij de foto's moeten zetten dat het dus zo beslist NIET moet!

Karlo:
Ik weet weinig van bijen... dus ik zie het niet. Maarre ik vind het gave foto's!  Dankje!

De Baldadige Bij:

--- Citaat van: Karlo op januari 07, 2011, 11:40:17 am ---Ik weet weinig van bijen... dus ik zie het niet. Maarre ik vind het gave foto's!  Dankje!

--- Einde van citaat ---

het gaat erom dat er honingraten met broed, dus bijeneitjes, en bijenlarven erin worden geslingerd. WaarBIJ babybijen dus bruut verdrinken in hun eigen honing. Ze worden iig duizelig...
En dat is dus niet de bedoeling.

Bijker:
Zucht! ???

Valt nog een boel te laten leren ;)

Je bent ook nog wel met Voedings- resp. levensmiddelen bezig.

Buiten de etische normen dat je bijenbroed vernietigd en daarmee ook nog eens de honing vervuilt.
En dat broed zeer veel eiwitten bevat moet bekend zijn, maar dat gebruik je niet om mede te klaren.
In ontwikkelingslanden kan je overbodig (darren) broed consumeren als zeer eiwitrijk voedsel.
Moet ok zeer smakelijk zijn.
In Amerika worden overtollige bijenvolken aan het einde van een drachtperiode wel gedood en de bijen, ook weer als eiwitrijk voedsel als veevoer toegepast.
Darrenbroed koppen, in de wok met wat peper en zout en zou volgens diegene die dat hebben uitgetest/geproefd zeer smakelijk zijn.

Wat is normaal?
Wij eten rauwe haring, de overgrote meerderheid van de wereldbevolking verklaart ons voor gek.
In Japan consumeren ze walvis en tonijn rauw. (hier inmiddels ook al!)
Andere kant van de wereld eet hond of cavia, hier verklaren wij hun voor gek.
In Afrikaanse landen eten ze gefrituurde sprinkhaan, maar in chocolade gedoopt moet dat wel heel erg lekker zijn.
In Belgie eten ze waterkonijn, hier proberen wij de muskusrat uit te roeien.

Ja wie is er gek, en wat is normaal?
Ligt eraan aan welke zijde van de lijn je wilt gaan staan?

De Baldadige Bij:
Uiteraard valt er veel te leren, daarom is dit forum er ook ;) dus dank je wel voor wederom een wijze les.


En ik ga er maar even niet verder op in aan welke kant van de lijn ik sta ;) Er ligt iig nooit geen enkel dier op mijn bord, geen bijen en geen cavia's.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie