Auteur Topic: Hallo medebrouwers  (gelezen 11190 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

desmetmichael

  • New bee
  • *
  • Berichten: 8
  • De Gouden Angel
    • Bekijk profiel
    • Facebookpagina - De Gouden Angel
Hallo medebrouwers
« Gepost op: april 03, 2013, 11:07:07 pm »
Mijn naam is Michaël, ik ben afkomstig uit België en ben sinds februari begonnen met mede te brouwen. Ondertussen heb ik 10 flessen van 5liter staan met allemaal verschillende soorten honing, gist en fruit. Ik kijk ernaar uit om wat op dit forum bij te leren en mijn vorderingen met jullie te delen.

Groetjes,

Michaël
Desmet Michaël

mrperq

  • New bee
  • *
  • Berichten: 49
    • Bekijk profiel
Re: Hallo medebrouwers
« Reactie #1 Gepost op: april 04, 2013, 08:25:10 am »
Gegroet en een warme welkom, mede-belg.

Nog maar een paar maand bezig en al 10 brouwsessies?
Je vliegt er ook nogal snel in  ;D.

Hoe vorderen je brouwels tot nu toe? Willen die goed
vergisten op deze koude dagen of staan die in een
verwarmde ruimte?
-

Bijker

  • Dronken
  • ****
  • Berichten: 369
  • Bijen, monitor van ons milieu!
    • Bekijk profiel
    • Bits and Bees. BIJna alles over bijen
Re: Hallo medebrouwers
« Reactie #2 Gepost op: april 04, 2013, 10:15:11 am »
Van harte welkom op het medeforum.
Je start prima met 10 batches, vertel en verklaar maar eens wat je er allemaal in heb zitten 8)
Ben reuze benieuwd ))J naar al die soorten.
Je logo is heel origineel, heel leuk.
Maar mede brouw je toch niet, dat is alleen voor bier toch?
Bitsandbees.nl BIJna alles over bijen.

Agravain

  • Tipsy
  • ***
  • Berichten: 147
  • Tweede batch gebotteld.
    • Bekijk profiel
Re: Hallo medebrouwers
« Reactie #3 Gepost op: april 04, 2013, 10:58:50 am »
Hoi Michaël,
welkom hier op het forum. Ik word wel nieuwsgierig wat voor mengsels je onder het waterslot hebt zitten.
Komop gistjes, een beetje doorwerken. Mijn vorige batch is bijna op.

m.kolsters

  • Global Moderator
  • Dronken
  • *****
  • Berichten: 419
  • Mede imker
    • Bekijk profiel
Re: Hallo medebrouwers
« Reactie #4 Gepost op: april 04, 2013, 01:06:22 pm »
Welkom hier op het forum, ik woon het korste bij kan ook ik als eerste proeven.
 En oordelen of het lekker is ))J ))J
Tinus.

tel 06-15203088

desmetmichael

  • New bee
  • *
  • Berichten: 8
  • De Gouden Angel
    • Bekijk profiel
    • Facebookpagina - De Gouden Angel
Re: Hallo medebrouwers
« Reactie #5 Gepost op: april 04, 2013, 03:17:24 pm »
Even laten zien wat mijn experimentele mengsels zijn:

1. Oranjebloesemhoning, 1 kruidnagel, 1 kaneelstok, 25 rozijnen, 1 appelsien (ontdaan van al het wit en pitten), Wyeast sweet mead, water.
2. Idem als vorige maar met heidehoning,.
3. Wilde bloemenhoning, 1tl gistvoeding, Vinkwik wijngist, water.
4. Acaciahoning, 1tl gistvoeding, gemengde bosvruchten, broodgist, water.
5. Bloemenhoning, 1tl gistvoeding, vinkwik gist, krieken, water.
6. Acaciahoning, appelsien, 25 witte rozijnen, kaneelstok, 2 kruidnagels, 1tl gistvoeding, hautes sauternes wijngist, water.
7. Oranjebloesemhoning, 1 appelsien, 25 witte rozijnen, 1 kaneelstok, 1tl gistvoeding, champagnegist, water.
8. Boekweithoning, 150gr chocolade, 25 witte rozijnen, 1tl gistvoeding, Vinkwik wijngist.
9. Linde honing, vanille extract, 1 tl gistvoeding, 25 witte rozijnen, champganegist, water.
10. Wilde bloemenhoning, 25 witte rozijnen, 1 appelsien, 1 kruidnagel, 1tl gistvoeding, Hautes sauternes gist, water.

Allemaal experimentele Mede. We zullen zien wat het resultaat wordt. ;-)

Mijn buur heeft er ook eentje opgestart van 15liter: wildebloemenhoning, broodgist, vijgen, appeltjes, peren, gistvoeding.

Ze staan allemaal in de keuken op 20 à 22°c en pruttelen vrolijk op dit moment.

We zullen zien wat het geeft met vallen en opstaan.

Groetjes.
« Laatst bewerkt op: april 04, 2013, 03:28:51 pm door desmetmichael »
Desmet Michaël

Bijker

  • Dronken
  • ****
  • Berichten: 369
  • Bijen, monitor van ons milieu!
    • Bekijk profiel
    • Bits and Bees. BIJna alles over bijen
Re: Hallo medebrouwers
« Reactie #6 Gepost op: april 04, 2013, 04:44:58 pm »
Zie alhier de hoeveelheid chocolade die je erbij doet.
Die heb je er dus direct BIJ gedaan?
Pure chocolade en geraspt zeker? of aan een stukje :))
En wat is Vinkwik wijngist? Een merk?
of moet het zijn Vin-Kwik  ;D, geeft een mooie uitstraling ;)
Broodgist? komt dat wel goed? Meestal zijn daar niet zulke goede ervaringen mee.

Al met al ziet het er prachtig uit allemaal  ))J  ))J
Bitsandbees.nl BIJna alles over bijen.

desmetmichael

  • New bee
  • *
  • Berichten: 8
  • De Gouden Angel
    • Bekijk profiel
    • Facebookpagina - De Gouden Angel
Re: Hallo medebrouwers
« Reactie #7 Gepost op: april 04, 2013, 04:50:42 pm »
Vinkwik is idd een merk: http://www.brouwmarkt.nl/vinkwik-quickstart-wijngist-2025-liter-zakje-gram-p-5004100.html
Broodgist gaat wel maar is redelijk agressief qua gisting. Heeft blijkbaar ook wat bewaartijd nodig na het bottelen volgens sommige bronnen.
Het zijn natuurlijk allemaal experimenten. ;-)
Desmet Michaël

mrperq

  • New bee
  • *
  • Berichten: 49
    • Bekijk profiel
Re: Hallo medebrouwers
« Reactie #8 Gepost op: april 05, 2013, 06:56:54 am »
Hmmmm ik krijg er zin van in mede als ik je recepten zo lees.
Houd ons zeker op de hoogte van de resultaten!


Wat betreft de bakkersgist:

JAOM, die toch een zeer populair recept is in het buitenland,
gebruikt standaard bakkersgist. Daar ik dat maar wat vreemd
vond heb ik zelf eerst wijngist gebruikt. Later ook nog een
gestart met baggersgist. Eigenlijk vind ik tot nu toe niet
zo heel veel verschil tussen de twee, maar dat kan natuurlijk
ook aan de kruiden liggen, en/of de jonge leeftijd van de mede's.
-

desmetmichael

  • New bee
  • *
  • Berichten: 8
  • De Gouden Angel
    • Bekijk profiel
    • Facebookpagina - De Gouden Angel
Re: Hallo medebrouwers
« Reactie #9 Gepost op: april 05, 2013, 07:33:05 am »
Ja van die JAOM heb ik er een paar gemaakt om niet teveel risico's te nemen bij mijn eerste batches. Een zekere risicobeheersing zeg maar. ;-)
Desmet Michaël

De Baldadige Bij

  • Laveloos
  • *****
  • Berichten: 590
  • The Queenbee
    • Bekijk profiel
    • de Baldadige Bij
Re: Hallo medebrouwers
« Reactie #10 Gepost op: april 09, 2013, 06:20:50 pm »
welkom! en succes  ;D
Kabooom!