Honing > Honingsoorten en -smaken

Studie naar honing in Belgie.

<< < (2/2)

Bijker:
 Je hoeft je niet te verontschuldigen, ben zeer content dat dit geplaatst is ;D
Doe zelf soms ook wat met honingkeuringen dus is hier wel belangstelling voor.
Het is alleen vreemd dat sommige aspecten in dit onderzoek een zwaardere afweging krijgen.
Wanneer er gisting optreed zou een honing niet verkocht mogen worden, en bij een keuring wordt het direct "eruitgegooid" :'(
In het onderzoek wordt het zelfs aangeprezen in de top 5 >:D
Dat kan toch niet?
Gewichts verschillen kunnen ontstaan door het fabrieksmatig vullen hiervoor staat het E teken.
Imkers mogen dit niet gebruiken en er moet dan minimaal dat gewicht inzitten, meer mag.
Versheid en aanwezigheid van suiker kan ook niet en dat is eenvoudig te meten met een geleidingsmeter < 100m/S geeft aan dat er geen zuivere honing is.
Al met al goed dat het geplaatst is.
En die imkers met hun slechte honing is geen reclame :o  :o
Gegiste honing is een prima basis voor mede maken, en zo kan je er ook weer wat moois mee doen  ))J  ))J

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie