Onze leden maken mede (en bier!) > Vage plannen

Wat krijg je van biermout (pulp )

(1/2) > >>

m.kolsters:
Om me zelf bezig te houden even bier gemaakt en omdat ik te zuinig ben de pulp weer op het vat gedaan,
Nu denk ik dat ik daar ook nog wijn van kan maken.
Maar gist al mee geweld, heb er suikerwater op gedaan om te kijken wat de smaak gaat worden.
Het is nog een troebel goedje maar dat wordt wel beter denk ik.
Ben wel benieuwd het is al bijna 2 weken aan het gisten, je ziet de tarwe steeds ronddraaien in de fles.
Het ziet er niet lekker uit maar de smaak zal wel geweldig zijn.
 De bier resten weg gooien was zonde vind ik omdat het zo lekker ruikt,
Dus van daar dit probeersel.

Big Daddy Bee:
Wat een mooi "recycling" idee. Ik ben benieuwd of er een goede graansmaak aan komt.

Avicenna:
Als je dat spulletje stookt krijg je dan niet gewoon jenever?

m.kolsters:
Hier een foto van het gisten van het biermout in de fles.

m.kolsters:
Heb er een flesje 10 granen jenever van gemaakt,  en over geuren en smaken gaan we niet klagen. :))
 Wil je het proeven dan moet je in het bakhuis vertoeven. )J
En wil je het ruiken, dan moet je met je neus in de kruiken. :-[

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie