Honing > Toepassingen

Honing als kleefstof

<< < (2/2)

De Baldadige Bij:
Ja zeeer zonde!
Gelukkig was het niet heel erg veel.
En ik heb mijn lesje er wel van geleerd, NIET TE VROEG BOTTELEN!!!!

Braadvraat:
Wat is 'te vroeg' in dit geval?
Wat is het minimum eigenlijk?

De Baldadige Bij:
hm even het logboek erop naslaan....
het minimum weet ik niet, misschien dat Draak het weet, die heeft er meer ervaring mee.

14 oktober 2009 was de startdatum voor de desbetreffende mede....
en hij leek al een tijdje uitgegist te zijn dusssss *blader blader*
14 mei 2010 een deel gebotteld, dus dat was na 7 maanden.... moet op zich kunnen dacht ik.
en 18 mei een ander deel gebotteld (ik had verschillende smaakjes gemaakt)
Maar misschien was het in de winter te koud geweest in de kelder en was het gistingsproces gestopt ofzo. Hoewel ik ze eerst nog een tijdje in de kamer heb gezet om te kijken of ze weer gingen bluppen, maar dat gebeurde niet!

Maar toen ze eenmaal in de flesjes zaten wel dus, kwam ik na 2 weken ofzo achter. Maar gelukkig viel er nog wat te redden (op te drinken)
en een ander deel zat in beugelflessen dus die heb ik voorzichtig open gemaakt en 2 juni weer terug in ballonflessen met waterslot gegooid. En inmiddels weer gebotteld en nu gaat het wel goed. Behalve dan dat het alweer bijna op is :)

en een deel van de toen gebottelde mede staat in de koelkast in beugelflesjes en is per ongeluk champagne-mede geworden met bubbels, maar bij dat smaakje past het wel, zomers fris met gember en citroenschil. Ik zal het recept binnenkort es op de site gooien :)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie