Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken

Geduld met mede

(1/7) > >>

Bijker:
Vorig jaar op 9 februari heb ik een fles van 25 liter gemaakt met "echte" mede, dus zonder andere spullen.
Na diverse keren overhevelen en opklaren zijn de flessen in november verdeeld in 5 liter en 2 x 10 liter.
Die 5 liter is allang op, waarvan er ook een gebruikt is voor de honing/notenlikeur.
Maar geduld moet je hebben want nog steeds ontstaat er koolzuurgas, belletjes wel heel erg klein en niet zo veel, maar toch....
Dus nog maar wachten, want geduld is een schone zaak.

Door dat de vorige winter al de bijenvolken weg waren had ik het afgelopen jaar niet zo veel honing.
Hopelijk is het dit jaar beter en worden er wat meer flessen gevuld.

Isilme:
Geduld is volgens mij één van de beste ingrediënten voor mede!  :)

Draak:
Helemaal mee eens. Geduldige mede smaakt lekkerder, en ziet er mooier uit.

Draak:
Dit draadje heet 'geduld met mede'. Zou het voor sommigen hier op het forum geen goed idee zijn om mede met geduld te gaan maken? Wat dat geduld dan voor een ingrediënt is mag je er zelf bij verzinnen. :-)

De Baldadige Bij:
hahaha, misschien kunnen we Poppe ook even verwijzen naar dit draadje :)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie