Evenementen > Workshops en cursussen

cursus mede maken bijkekersgilde, Roden

<< < (2/3) > >>

Bijker:
Als onderdeel van de cursus is in het boekje Mede: maken, drinken en genieten. ook een logboek opgenomen.
Misschien handig voor de gebruikers en te vinden op:
http://www.bitsandbees.nl/Bijkersgilde/Logboek%20mede.pdf

Mochten er nog aanvullingen of opmerkingen hierover zijn, dan zijn die welkom, want binnenkort gaat het naar de drukker!

Karlo:
Hey Bijker,

Het is een uitgebreid logboek. Ik mis nog wel een aantal dingen. Ik mis bijvoorbeeld een omschrijving van de smaak die je wil, voordat je gaat brouwen. Wil je droog? wil je zoet? wat voor geur of nasmaak wil je. Voor evaluatie van wat je gemaakt heb is dat erg fijn vind ik.
En ik zou bij ingredienten de regel suiker vervangen door puntjes.  Omdat ik niet het idee heb dat er zoveel mensen zijn die extra suiker toevoegen. Verder is het wel een lijst die ik zou gebruiken.

Ik ben benieuwd naar het boekje.

Bijker:
In Raalte loopt nu ook een cursus medemaken van "Landleven".
En de cursus die het Bijkersgilde gaat geven start op 12 maart en is ook nog eens een stuk voordeliger.
Aanmelden kan dus nog tot 7 maart ivm het bestellen van de benodigdheden.
Kijk maar op www.bijkersgilde.nl

De Baldadige Bij:
Hoe was eigenlijk de jaarvergadering en de presentatie van het boekje? Was het leuk?

Bijker:
De jaarvergadering met een lezing over honingpoeder in de voedselindustrie was zeer de moeite waard.
Alleen daarin gaat jaarlijks ruim 5.000.000 kilo honing in om. Die honing wordt gesproeidroogd en gebruikt veer zeer veel voedselproducten, van drankjes, kindervoeding, koek en ontbijt producten.
Zaken die we allemaal nooit in het "openbaar" tegen komen.
De lezing en presentatie over mede was ook leuk, en de mededronk die werd uitgebracht op het welzijn van de immen en de vriendschap der bijkers smaakte weer perfect.
Het boekje werd zeer gewaardeerd en werd door bijna alle aanwezigen aangeschaft.
De cursus van zaterdag was ook een gezellige boel, en hoezo verweg? Zelfs uit Arnhem waren twee cursisten 8)
Basiskenn van mede maken werd BIJgebracht, materialenkennis, starters maken en nog veel meer informatie, en natuurlijk werden er diverse mededranken geproefd, zoals een heidemede, een droge mede, een fabrieksmede, een uit Polen met 18%, en zo gingen we vrolijk maar voldoende nuchter weer huiswaarts met het nodige huiswerk voor de cursisten om op 16 april hun eerste ervaringen MEDE te delen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie